HTML

Szelíd Olajfa

A befogadó Egyház Ige-központú, missziói, pártpolitika-fölötti; nem rekeszt ki, nem fordul el, hív. szelidolajfa@gmail.com A véleményeket, ötleteket, kérdéseket, gondolatokat ide várjuk.

Kommentek moderálása

A kirekesztő hangnemű kommenteket és a politikai szervezetek közleményeit nem tesszük közzé.

Utolsó kommentek

  • andrei vampiroiu: --------------- Egy szó mint száz:köszönet azoknak is akik szerint a mindatnak nincs értelme, azok... (2012.09.15. 22:27) Veled Uram, de Nélküled!
  • andrei vampiroiu: "Veled Uram, de Nélküled! Nincs értelme? Ó, dehogynem! "Király vagyok,Uram, a Te akartodból...Min... (2012.09.15. 21:56) Veled Uram, de Nélküled!
  • windermere: Költői kérdés - sajnos ilyen sokan vannak, akik magukat kereszténynek nevezik, "a kegyesség látsza... (2010.03.25. 17:51) 52%
  • N-drew: Pedig bizony, hogy sok értelme van. Ha valaki végighallgatta a rockoperát, akkor emlékszik az "Oly... (2010.02.17. 18:28) Veled Uram, de Nélküled!
  • Johannesz: Ez milyen felmérés? (2010.02.02. 11:57) 52%
  • Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt): Látom,hogy kicsit tegnapelőtti a post...de az aktualitása semmit sem kopott! Ugyanúgy meg kell ha... (2010.01.02. 17:03) Milyen nyelven beszélünk?
  • Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt): Mindig elkeserítő,amikor a keresztet pajzsként,fegyverként,politikai kellékként használják. Vidám... (2010.01.02. 16:55) Deviánsok
  • fűrészpor: Nem sikerült megakadályozniuk a meleg felvonulást. (2009.12.15. 09:33) Deviánsok
  • Utolsó 20

2007.10.25. 14:35 xterx

2. Miért pont KERESZTÉNYEK a gyűlölet ellen?

- A keresztények egy soha senkit ki nem rekesztő Isten iránt kötelezték el magukat.
- Annál nagyobb bűn az, ha maguk válnak kirekesztőkké, gyűlölködőkké.
- Ami történt, azért bocsánatot kell kérni.

- Legyen ez itt a bocsánatkérés helye is.

5 komment

Címkék: evangélium alapelvek bocsánatkérés bűnbánat


A bejegyzés trackback címe:

https://szelidolajfa.blog.hu/api/trackback/id/tr31207193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

erzso 2007.10.25. 19:22:16

Zsidóként, a háborút túlélő szülők gyerekeként, egyrettentes háborút túlélő ország állampolgáraként, Budapesthűséges lakójaként azt szeretném kérni, hogy ezeket agárdákat, őrseregeket és egyéb hagymázas, ámde fenyegetőőrületeket ne feltétlenül az antiszemitizmus, a gárda észsidók \"ellentétének\" tartsuk. Attól félek, a probléma ennél is nehezebb. Az árpádsáv látványa személyes okokból, természetesen, azt az asszociációt és szorongó érzést keltibennem, hogy ha még pár napig leng \'45 telén, akkor mégtöbb ártatlan cipőjét kellene a duna-parti szobornakábrázolnia.De magyarnak, még a kirekesztő, ostoba, kegyetlenkeresztény, nem zsidó, nem cigány magyarnak (nem anyilasokra gondolok) sem volt kellemes a folytatódó háború,az éhezés, a bombázás, a fronton elesettek siratása. Nemtudom, Teri kikre gondol, hogy kiktől kéne bocsánatot kérni.Sólyom László - azon a napon minden köteles állampolgáritiszteletemet megvontam tőle (úgy látom, ez nem zavarja, dehát nem is akarom bántani) - azt találta mondani, hogy nelobogtassanak árpádsávos zászlót, legyenek tekintettelazokra az emberekre, akikben ez rossz emlékeket kelt. Teháta zsidókra. Én biztos vagyok benne, hogy ez kevés. Ti. hacsak a zsidókban kelt ez rossz emlékeket (mit emlékeket! nemelég tudni valamit? nekem nem emlék), akkor baj van. Ez abaj. Ha kérhetem, először valaki tisztességesen mondja el aII. világháború történetét, utána kérjenek bocsánatot. (Haegyáltalán.) Hátha akkor kevesebben lobogtatnak, és aki mégakkor is, az úgysem kér bocsánatot soha senkitől.
Most én kérek bocsánatot tőletek.

Alibaba Olajtündi 2007.12.04. 17:43:51

Bizony mondom testvéreim hutuk és tuszik vagyunk mindahányan.Pedig nekünk nekünk hittérítőkre sem kéne,hogy szükségünk legyen mint amaz szerencsétlen \"vadaknak\",mégis elleségeskedés,baj,elégedetlenkedés az mi osztályos részünk mert az türelem az Úr egyik legnagyobb áldása elillan közülünk amint szerzés,érvényesülés és rangoknak,kiváltságoknak elérése előrébbvaló czél,mint egymás iránt táplált nyájas jó indúlat,felebaráti érzület és bizalom.
Hajrá tehát jó hutuk és jó tuszi vitézek.Győzzön a jobbik.Nem vagytok ti keresztények,ne aggyátok alább mint az végső teljes győzelem,még ha utolsó emberig is tart a kűzdelem.
Szép Ünnepet.

Pázmány Attila 2007.12.05. 20:30:57

Kellemes meglepetés ,,erzso" írása arról, hogy ő, aki zsidó és a háborút túlélő szülők gyermeke, a nyilas uralmat minden magyar fájdalmának tartja. Nem lehet a zsidók és a magyarok fájdalmát egy napon emlegetni, nem csak a nagyságrendű különbségek, hanem a minőségi különbség miatt sem. A zsidók nem csak többet szenvedtek a magyaroknál, hanem Isten népeként szenvedtek! Ami a történelmet illeti: már 1944 előtt is ok nélkül bántottuk mi magyarok a zsidókat (minden magyar felelős minden magyarért - tehát a bűneiért is), de a német megszállásig legalább nem engedtünk közülük senkit a lágerekbe. A német megszállás alatt már nem a magyarok kormányoztak. Bár Szálasiék önként, sőt Hitler parancsait túlteljesítve hajtották végre a németek akaratát, de a magyarok közt elenyésző volt a támogatottságuk. Nem tévedünk, ha Szálasiékban nem a nemzet akaratát látjuk megtestesülve, hanem a nácik akaratát. A fájdalom az, hogy voltak közülünk, akik segítséget nyújtottak a náciknak. Minden magyar bűnéért bocsánatot kérek! Aki az Isten népét bántja az Ő szeme fényét bántja...

Pázmány Attila

Jaakov · http://caddik.shp.hu 2007.12.06. 20:13:57

Szolgálatom és az azzal kapcsolódó karitatív munkám sok-sok tapasztalatot ad.

Ma ideje tovább lépnünk a múlton, és a jelen dolgaival, és ajövővel kell Isten elé állni, és Urunk szerint cselekedni.

Tapasztalatom, hogy a kereszténység valóban rendezetlenségben él!
Alíg találni olyan teológiát, gyülekezetet, sőt igehirdetést, amelyben ne lenne teológiai anticionizmus, antijudaizmus, és így akár antiszemitizmus is.

Elsőként tehát a helyettesítő teológiát , és tovább fejlesztett (neoprotestáns, vagy éppen karizmatikus..)változatait szükséges szembesíteni Isten Igéjével:
Törvényével, Tervével,bizonyságaival és így a próféciákkal...

Amíg a zsidókat, és benne minket
messiáshívő zsidókat nem fogadnak el keresztény testvéreink, amíg minket beolvasztani kívánnak valamely keresztény ágba, addig nemcsak ellenünk, hanem Isten Terve, sőt a Messiás uralma ellen működnek keresztény embertestvéreink!

Ebben legnagyobb szomorúságomra éppen a filoszemita keresztények járnak élen.
Ők, akik sokszor tudattalanságuk, Isten (komplett és komplett..) Igéjének ismeretének hiányában súlyos kárt okoznak a zsidóság elhívása ellen...

Tehát a holokauszt utáni szellemi és lelki ellentétek, melyek élnek és működnek gyülekezet-szerte...

Amikor sok országban szolgálok, és folyamatosan kapcsolatban vagyok azokkal, kérik messiáshívő tanításainkat..
Amikor sorban érkeznek a meghívások, melyek jelzik a vissza és beoltatás időszerűségét, bizony szomorúan figyelem hazám kereszténységét, mely elfordul tőlünk, hallgat, sőt kitagadni szándékszik minket Krisztus Testéből..

Ez bizony József és testvéreinek a története mai változatban!

A mában rendezni kapcsolatunkat a jövő reménysége és a régi rendezése.
Nem tőlünk, messiáshívőktől függ mindez, de nem nekünk kell megkövetnünk másokat...

Az utcai megnyilvánulások és más antiszemita, vagy annak minősíthető esetek csak a felszin.
A zsidóság szellemi és leki megsemmisítése folyik sokkal veszélyesebben és erősebben.
A zsidók beolvasztása, identításának elrablása pedig sok misszió programjában beépített, a próféciák és Isten igérete elleni, azt tagadó tevékenység, a Biblia hamis használatával párosítva.

Ideje lenne tehát Isten Tervét, Törvényeit és a próféciákat Krisztus által engedelmesen elfogadni, és megélni..

Jaakov · http://sofar.uw.hu 2007.12.06. 20:20:55

FOLYTATNI KELLENE...!

A ref.egyház Zsinata a II. Világháború után néhány évvel olyan határozatot hozott, mely
ADVENT valamelyik vasárnapját valamennyi gyülekezetben

IZRAEL VASÁRNAP-ként
kellett megtartani..( Izrael Állama csak később jött létre..)

E döntést a mai napig nem vonták vissza...
Tehát szabad, sőt kötelesség lehetne.

Mivel én nem tartozom a ref.egyházhoz, csak a figyelmet hívhatom fel erre...

süti beállítások módosítása