HTML

Szelíd Olajfa

A befogadó Egyház Ige-központú, missziói, pártpolitika-fölötti; nem rekeszt ki, nem fordul el, hív. szelidolajfa@gmail.com A véleményeket, ötleteket, kérdéseket, gondolatokat ide várjuk.

Kommentek moderálása

A kirekesztő hangnemű kommenteket és a politikai szervezetek közleményeit nem tesszük közzé.

Utolsó kommentek

  • andrei vampiroiu: --------------- Egy szó mint száz:köszönet azoknak is akik szerint a mindatnak nincs értelme, azok... (2012.09.15. 22:27) Veled Uram, de Nélküled!
  • andrei vampiroiu: "Veled Uram, de Nélküled! Nincs értelme? Ó, dehogynem! "Király vagyok,Uram, a Te akartodból...Min... (2012.09.15. 21:56) Veled Uram, de Nélküled!
  • windermere: Költői kérdés - sajnos ilyen sokan vannak, akik magukat kereszténynek nevezik, "a kegyesség látsza... (2010.03.25. 17:51) 52%
  • N-drew: Pedig bizony, hogy sok értelme van. Ha valaki végighallgatta a rockoperát, akkor emlékszik az "Oly... (2010.02.17. 18:28) Veled Uram, de Nélküled!
  • Johannesz: Ez milyen felmérés? (2010.02.02. 11:57) 52%
  • Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt): Látom,hogy kicsit tegnapelőtti a post...de az aktualitása semmit sem kopott! Ugyanúgy meg kell ha... (2010.01.02. 17:03) Milyen nyelven beszélünk?
  • Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt): Mindig elkeserítő,amikor a keresztet pajzsként,fegyverként,politikai kellékként használják. Vidám... (2010.01.02. 16:55) Deviánsok
  • fűrészpor: Nem sikerült megakadályozniuk a meleg felvonulást. (2009.12.15. 09:33) Deviánsok
  • Utolsó 20

2007.10.30. 11:12 xterx

A református gimnázium igazgatója így nyilatkozott arról, hogy náluk szervezett volna a Jobbik

Az alábbi mondatokat sajnálatos módon a Magyarországi Református Egyház szájtján, a reformatus.hu-n olvashatjuk.

"Több napilap, így a Népszava, a Népszabadság és több helyi újság is cikkezett arról a héten, hogy egyházi iskolákban agitál a Magyar Gárda. A hírek arról szóltak, hogy a miskolci Lévay József Református Gimnázium is a Gárda lakossági fórumának helyszíne lesz. Az iskola igazgatója, Ábrám Tibor érdeklődésünkre elmondta: a Jobbik Magyarországért miskolci szervezete szeptember 15-én, szombaton délelőtt bérelt volna egy helyiséget a gimnáziumban. Az egyházi intézményeket ért támadások miatt azonban, a Jobbik visszavonta a terembérleti kérelmet, mert nem akarta lehetetlen helyzetbe hozni sem az egyházat, sem az iskolát. Az ügyről Ábrám Tibor, a Lévay József Református Gimnázium igazgatója a következőket mondta az Európa Rádió szeptember 14-i műsorában.

Általában nem olvasom a fent említett újságokat, de szívesen reagálok a kialakult közhangulatra. Megtévesztőnek tartom azokat a híreket, újságcímeket, amelyek a Magyar Gárdát összekötik a református intézményekkel. Nagyon rossznak tartom azt a megfogalmazást, hogy egyházi iskolákban is propagálja magát a Gárda. - hangsúlyozta Ábrám Tibor. Ez a megfogalmazás megtévesztő, mert azt sugallja, hogy itt osztálytermekbe mennek be és fiatalokat agitálnak. Erről szó sincs! Megértem a kormányzat szándékát, hogy szeretné elterelni a figyelmet az ország mély gazdasági és erkölcsi váláságáról, és erre jó ürügyül szolgál a Magyar Gárda. Visszatérve a gimnáziumunkhoz: az valóban tény, hogy kulturális rendezvény céljából a Jobbik Magyarország miskolci szervezete szeretett volna termet bérelni tőlünk. Az erről szóló levelet szeptember 11-én kaptam kézhez. Mivel mind az országos, mind a miskolci szervezet néhány tagját személyesen is ismerem, ráadásul tisztességes, becsületes jó értékrend szerint élni akaró embereknek ismerem őket, ezért semmi kivetni valót nem találtam abban, hogy az épület egy helyiségét vasárnap, tanítási időn kívül bérbe adjuk egy kulturális rendezvényre."

1 komment

Címkék: politika összefonódás


A bejegyzés trackback címe:

https://szelidolajfa.blog.hu/api/trackback/id/tr43212887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ábrám József 2007.11.02. 06:35:14


Tisztelt Igazgató UR.

Felháboritó,hogy szeretett szép hazánkba már a magyarnak lassan se szólás szabadsága,se Magyarsága nem lehet.

Mióta vagyunk mi Magyarok a saját Hazánkban meg türtek???

Nem gondolják az ellenségeink,hogy elég már a gyülöletből!?

És abba hagyhatnák már a gyülölet hadjáratött!?

Igaz Magyar szeretettel és Tisztelettel egy idős 87 éves Magyar!!!

Jóskabácsi Austráliábol.
süti beállítások módosítása