HTML

Szelíd Olajfa

A befogadó Egyház Ige-központú, missziói, pártpolitika-fölötti; nem rekeszt ki, nem fordul el, hív. szelidolajfa@gmail.com A véleményeket, ötleteket, kérdéseket, gondolatokat ide várjuk.

Kommentek moderálása

A kirekesztő hangnemű kommenteket és a politikai szervezetek közleményeit nem tesszük közzé.

Utolsó kommentek

  • andrei vampiroiu: --------------- Egy szó mint száz:köszönet azoknak is akik szerint a mindatnak nincs értelme, azok... (2012.09.15. 22:27) Veled Uram, de Nélküled!
  • andrei vampiroiu: "Veled Uram, de Nélküled! Nincs értelme? Ó, dehogynem! "Király vagyok,Uram, a Te akartodból...Min... (2012.09.15. 21:56) Veled Uram, de Nélküled!
  • windermere: Költői kérdés - sajnos ilyen sokan vannak, akik magukat kereszténynek nevezik, "a kegyesség látsza... (2010.03.25. 17:51) 52%
  • N-drew: Pedig bizony, hogy sok értelme van. Ha valaki végighallgatta a rockoperát, akkor emlékszik az "Oly... (2010.02.17. 18:28) Veled Uram, de Nélküled!
  • Johannesz: Ez milyen felmérés? (2010.02.02. 11:57) 52%
  • Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt): Látom,hogy kicsit tegnapelőtti a post...de az aktualitása semmit sem kopott! Ugyanúgy meg kell ha... (2010.01.02. 17:03) Milyen nyelven beszélünk?
  • Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt): Mindig elkeserítő,amikor a keresztet pajzsként,fegyverként,politikai kellékként használják. Vidám... (2010.01.02. 16:55) Deviánsok
  • fűrészpor: Nem sikerült megakadályozniuk a meleg felvonulást. (2009.12.15. 09:33) Deviánsok
  • Utolsó 20

2009.05.12. 02:21 Nádori Gergely

Ima

Urunk, mennyei Atyánk, a Pünkösd csodáját ünnepeljük ezekben a napokban. Azt ünnepeljük, hogy Te különböző származású és nyelvű embereket egyesítettél egyházadban. Az egyházban megéljük, hogy a Veled való közösségben miként erősödik meg az emberek közötti egység túl minden elválasztó határon.

Ezért adunk hálát azért, hogy ha a világban emberek a határokon átlépve találnak egymásra. Hálásan tekintünk az európai egységesülés folyamatára, amely ellenségeket baráttá tett. Könyörgünk az európai emberekért, hogy továbbra is a megbékélés és béke útján járjanak.

Imádkozunk azokért, akik szükséget szenvednek ezekben a napokban. Azokért, akiket súlyosan érintett a pénzügyi- és gazdasági krízis, akik munkájukat és egzisztenciájukat féltik. Segíts nekünk, hogy összefogjunk és ne hunyjunk szemet mások szenvedése felett.

Könyörgünk azokért, akik idegenként jönnek közénk; Európa más országaiból vagy a világ más részeiből azért, hogy munkát és az üldöztetések elől menedéket találjanak közöttünk. Azt parancsoltad nekünk, hogy idegenek baráttá, a jövevények bennszülötté legyenek közöttünk (3Móz 19,33-34). A Te segedelmeddel legyen a Te egyházad menedékké a számukra.

Könyörgünk azokért, akik politikai felelősséget viselnek gyülekezetünkben, országunkban, Európában. Erősítsd őket Lelked erejével, hogy helyes döntéseket hozzanak súlyos kihívások közepette. Segítsd nekünk, hogy ne hagyjuk őket egyedül felelősségükkel, hanem kísérhessük és segíthessük őket a közösségért végzett szolgálatukban.

Megparancsoltad nekünk, hogy „fáradozzatok annak a városnak békességén, ahová fogságba vitettelek benneteket, és imádkozzatok érte az Úrhoz, mert annak békességétől függ a ti békességetek is!” (Jer 29,7). Ennek valóra válásáért könyörgünk Hozzád gyülekezetünkben, országunkban, Európában és az egész világban. A Te segedelmeddel legyen ez a választás az európai demokrácia és a békéért és valamennyiünk javáért vállalt felelősség megerősödésének alkalma. Ámen

Mert ezt is meg lehet találni a reformatus.hu lapon. Mondjuk el, hordozzuk a szívünkben!

2 komment

Címkék: közösség politika egyház


A bejegyzés trackback címe:

https://szelidolajfa.blog.hu/api/trackback/id/tr121116319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andreas · http://www.garainyh.hu 2009.05.12. 07:30:05

Közel fél évezrede aktuális reformátorunk fohásza:

Jövel, Szentlélek Úristen!

1. Jövel, Szentlélek Úristen, Töltsd be szíveinket bőven Mennyei ajándékoddal, Szívbéli szent buzgósággal, Melynek isteni ereje Sok népet egy hitre vive. Légy velünk is, te népeddel, Hogy teljünk meg dicséreteddel! Halleluja, halleluja!

2. Te szentségnek új Világa, Vezess igédnek útjára, Taníts az Istent vallanunk, Szívből Atyánknak mondanunk! Add az igaz hitet nekünk, Egy legyen a mi Mesterünk! Benne higgyünk, éljünk, haljunk, Jézus legyen csak bizodalmunk! Halleluja, halleluja!

3. Ó, mi édes Vigasztalónk, Légy kegyes megoltalmazónk, Hogy megmaradjunk a hitben, Véled való egyességben! Erősítsd reménységünket, Szálld meg elménket, szívünket, Hogy végre hitünknek végét, Elnyerjük lelkünk üdvösségét. Halleluja, halleluja!

XI. századi antifónából (Veni, Sancte Spiritus) készült német ének nyomán Luther Márton 1483-1546.

Erős vár a mi Istenünk!
Testvéri üdvözlettel: Andreas www.garainyh.hu

filosz · http://radio.sztaki.hu/node/showSeries.php/011se170/from__11#progs 2009.05.25. 11:36:07

sziasztok! elkészült hónap vége lévén legujabb felvételünk is a savuot ünnep körüljárásával. itt hallható:

radio.sztaki.hu/node/get.php?id=011pr2202
süti beállítások módosítása