HTML

Szelíd Olajfa

A befogadó Egyház Ige-központú, missziói, pártpolitika-fölötti; nem rekeszt ki, nem fordul el, hív. szelidolajfa@gmail.com A véleményeket, ötleteket, kérdéseket, gondolatokat ide várjuk.

Kommentek moderálása

A kirekesztő hangnemű kommenteket és a politikai szervezetek közleményeit nem tesszük közzé.

Utolsó kommentek

  • andrei vampiroiu: --------------- Egy szó mint száz:köszönet azoknak is akik szerint a mindatnak nincs értelme, azok... (2012.09.15. 22:27) Veled Uram, de Nélküled!
  • andrei vampiroiu: "Veled Uram, de Nélküled! Nincs értelme? Ó, dehogynem! "Király vagyok,Uram, a Te akartodból...Min... (2012.09.15. 21:56) Veled Uram, de Nélküled!
  • windermere: Költői kérdés - sajnos ilyen sokan vannak, akik magukat kereszténynek nevezik, "a kegyesség látsza... (2010.03.25. 17:51) 52%
  • N-drew: Pedig bizony, hogy sok értelme van. Ha valaki végighallgatta a rockoperát, akkor emlékszik az "Oly... (2010.02.17. 18:28) Veled Uram, de Nélküled!
  • Johannesz: Ez milyen felmérés? (2010.02.02. 11:57) 52%
  • Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt): Látom,hogy kicsit tegnapelőtti a post...de az aktualitása semmit sem kopott! Ugyanúgy meg kell ha... (2010.01.02. 17:03) Milyen nyelven beszélünk?
  • Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt): Mindig elkeserítő,amikor a keresztet pajzsként,fegyverként,politikai kellékként használják. Vidám... (2010.01.02. 16:55) Deviánsok
  • fűrészpor: Nem sikerült megakadályozniuk a meleg felvonulást. (2009.12.15. 09:33) Deviánsok
  • Utolsó 20

2007.10.31. 23:00 Nádori Gergely

Kell-e Gyurcsány Ferencért imádkozni?

Hagyományosan az istentiszteletek végén elhangzó imában a gyülekezet könyörgött a betegekért, gyászolókért és (többek között) országunk vezetőiért. Tapasztalataim szerint ez a kitétel az utóbbi években több gyülekezetben elmaradt. Mintha a mostani vezetőkért nem kellene imádkozni.
Vajon miért? Talán azért, mert Gyurcsány Ferenc szavaival és tetteivel bizonyítja, hogy nem érdemes a kegyelemre, a lehető legtávolabb áll az Isten országától, hajlamos minden rosszra és minden istentelen cselekedetre. Nyomorult bűnös tehát, akinek nem lehet része az üdvösségben.
Egyetlen apró baj van ezzel a gondolatmenettel. Ha Gyurcsány Ferencnek nem lehet része az üdvösségben (és efelől bizonyos lehetek), akkor nekem sincs esélyem arra, hogy a Krisztus megváltásában részem legyen. Nevezett személynek szívébe ugyanis nem láthatok, lelkét és az ő viszonyát az Úrral nem ismerhetem, annál jobban tudhatom, hogy mi az, ami bennem játszódik le. Tudhatom, hogy én természet szerint hajlandó vagyok Isten és felebarátom gyűlölésére. A magam méltatlansága felől tehát nagyobb bizonyosságom van, mint bárki másé felől. (És ebben az esetben a cselekedetek nem sokat jelentenek, hiszen a jobb oldali lator életvitele alapján sem gondolta volna senki, hogy a mennyekbe jut.) Ha tehát azt állítom, hogy rá tudok mutatni akár egyetlen olyan emberre, akiért nem érdemes imádkozni, hiszen bizonnyal nem üdvözülhet, automatikusan kizárom a nála nagyobb bűnöst (azaz magamat) az üdvösségből.
Ha nem imádkozom Gyurcsány Ferencért, a magam sorsa felett mondok ítéletet. Ezzel együtt azt is kétségbe vonom, hogy Istennek hatalmában áll bárkin kegyelmet gyakorolni, amivel az Ő mindenhatóságát vonom kétségbe.

Szólj hozzá!

Címkék: imádság bűnbánat


A bejegyzés trackback címe:

https://szelidolajfa.blog.hu/api/trackback/id/tr17214776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.