HTML

Szelíd Olajfa

A befogadó Egyház Ige-központú, missziói, pártpolitika-fölötti; nem rekeszt ki, nem fordul el, hív. szelidolajfa@gmail.com A véleményeket, ötleteket, kérdéseket, gondolatokat ide várjuk.

Kommentek moderálása

A kirekesztő hangnemű kommenteket és a politikai szervezetek közleményeit nem tesszük közzé.

Utolsó kommentek

  • andrei vampiroiu: --------------- Egy szó mint száz:köszönet azoknak is akik szerint a mindatnak nincs értelme, azok... (2012.09.15. 22:27) Veled Uram, de Nélküled!
  • andrei vampiroiu: "Veled Uram, de Nélküled! Nincs értelme? Ó, dehogynem! "Király vagyok,Uram, a Te akartodból...Min... (2012.09.15. 21:56) Veled Uram, de Nélküled!
  • windermere: Költői kérdés - sajnos ilyen sokan vannak, akik magukat kereszténynek nevezik, "a kegyesség látsza... (2010.03.25. 17:51) 52%
  • N-drew: Pedig bizony, hogy sok értelme van. Ha valaki végighallgatta a rockoperát, akkor emlékszik az "Oly... (2010.02.17. 18:28) Veled Uram, de Nélküled!
  • Johannesz: Ez milyen felmérés? (2010.02.02. 11:57) 52%
  • Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt): Látom,hogy kicsit tegnapelőtti a post...de az aktualitása semmit sem kopott! Ugyanúgy meg kell ha... (2010.01.02. 17:03) Milyen nyelven beszélünk?
  • Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt): Mindig elkeserítő,amikor a keresztet pajzsként,fegyverként,politikai kellékként használják. Vidám... (2010.01.02. 16:55) Deviánsok
  • fűrészpor: Nem sikerült megakadályozniuk a meleg felvonulást. (2009.12.15. 09:33) Deviánsok
  • Utolsó 20

2007.11.02. 21:22 Nádori Gergely

Nincs jobb dolgunk

Annyi baj és szenvedés van a világban. Annyi alkalom nyílik a keresztény számára, ahol aktívan segíthet. Nekünk nincs jobb dolgunk, mint itt a politikával, antiszemitizmussal, kirekesztéssel, múltfeltárással foglalkozni?
Nincs jobb dolgunk. Ezek a kérdések ugyanis vélemnyünk szerint létkérdések az egyház számára. Ha ugyanis az egyház a politika társául szegődik, ha bármilyen csoport (világnézet, politikai oldal, társadalmi osztály, nép vagy nemzet) egyházává válik ahelyett, hogy Krisztus egyháza lenne, ha lehetségesnek tartja, hogy bárkit kirekesszen, kizárjon a soraiból és az üdvösségből, akkor ez az egyház már nem képes missziót végezni. Nem képes mindenkihez szólni, nem képes tanítvánnyá tenni minden népeket. Az az egyház pedig, ami nem végez missziót, olyan mint a meszelt sír. Külsőre tán tetszetős, de belsőleg halott.
Ebben a kérdésben az evangéliumi matematika működik, mely szerint, ha csak egyvalaki is érezheti azt, hogy hozzá nem szól az örömhír, akkor már senkihez sem szólhat. Mindennapi tapasztalatunk, hogy az egyház ilyetén elköteleződése gátja annak, hogy Isten igéjét meghallják. Könnyű kibúvót kínál az elől a sokszor fájdalmas élmény elől, amit a bűneinkkel való szembenézés és a krisztusi megváltás árának megtapasztalása jelent.
Az egyházunkért érzett féltő szeretet miatt gondoljuk azt, hogy nincs ezeknél fontosabb téma most számunkra.

Szólj hozzá!

Címkék: evangélium alapelvek


A bejegyzés trackback címe:

https://szelidolajfa.blog.hu/api/trackback/id/tr10216522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.