HTML

Szelíd Olajfa

A befogadó Egyház Ige-központú, missziói, pártpolitika-fölötti; nem rekeszt ki, nem fordul el, hív. szelidolajfa@gmail.com A véleményeket, ötleteket, kérdéseket, gondolatokat ide várjuk.

Kommentek moderálása

A kirekesztő hangnemű kommenteket és a politikai szervezetek közleményeit nem tesszük közzé.

Utolsó kommentek

  • andrei vampiroiu: --------------- Egy szó mint száz:köszönet azoknak is akik szerint a mindatnak nincs értelme, azok... (2012.09.15. 22:27) Veled Uram, de Nélküled!
  • andrei vampiroiu: "Veled Uram, de Nélküled! Nincs értelme? Ó, dehogynem! "Király vagyok,Uram, a Te akartodból...Min... (2012.09.15. 21:56) Veled Uram, de Nélküled!
  • windermere: Költői kérdés - sajnos ilyen sokan vannak, akik magukat kereszténynek nevezik, "a kegyesség látsza... (2010.03.25. 17:51) 52%
  • N-drew: Pedig bizony, hogy sok értelme van. Ha valaki végighallgatta a rockoperát, akkor emlékszik az "Oly... (2010.02.17. 18:28) Veled Uram, de Nélküled!
  • Johannesz: Ez milyen felmérés? (2010.02.02. 11:57) 52%
  • Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt): Látom,hogy kicsit tegnapelőtti a post...de az aktualitása semmit sem kopott! Ugyanúgy meg kell ha... (2010.01.02. 17:03) Milyen nyelven beszélünk?
  • Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt): Mindig elkeserítő,amikor a keresztet pajzsként,fegyverként,politikai kellékként használják. Vidám... (2010.01.02. 16:55) Deviánsok
  • fűrészpor: Nem sikerült megakadályozniuk a meleg felvonulást. (2009.12.15. 09:33) Deviánsok
  • Utolsó 20

2007.11.20. 12:52 xterx

Csoport és befogadás

Ha egy közösség megbontja határait, hogy mindenki számára elérhetővé váljék, akkor meg is hasonlik önmagával, hisz a hozzá érkező idegen és jövevény nem a feleslegére vagy „értékeire” fog vágyni, hanem befogadásra, otthonos helyre - vagyis többet kér annál, ami számára előkészíttetett: nyitottságot, változást. (És többet is ad mindannál, amit remélhetünk és elképzelhetünk.)

A befogadásnak nagy ára az önfeladás, a csoportidentitás megnyitása a másik ember előtt. Annak éri meg ezt megfizetni, aki elkezdett mélységesen vágyakozni az után, aki teljesen más, mint ő. (A találkozás pedig meghozhatja a felismerést: hasonlítunk.)

Ha egy keresztény közösség nem szeretne többé zárt csoport lenni, hanem befogadóvá akar válni, akkor lespórolhatatlan a szembesülés ezzel a feladattal. De a keresztény embernek nem kellene félnie, hisz már keresztülment egy mindezeknél nagyobb félelmen: akkor, amikor Jézus megfosztotta, lecsupaszította minden elrejtő, beburkoló identitásától, és utána belefoglalta az Ő identitásába, önazonosságába.

2 komment

Címkék: közösség egyház befogadás


A bejegyzés trackback címe:

https://szelidolajfa.blog.hu/api/trackback/id/tr55235540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szabó Csaba 2007.11.28. 15:43:24

MEGHÍVÓ: AZ „ADULLÁM - MENEDKHELY EVANGÉLISTA KHA.” „BUDAKESZI ÚJ BÓR SZOLGÁLATOK, AVAGY A HALOTTAK FELTÁMADÁSA - MIÉRT VOLT EZ IDÁIG ELREJTVE?” DICSŐÍTÉSSEL ÉS ISTENIMÁDATTAL EGYBEKÖTÖTT ÉBREDÉSI ÖSS
MEGHÍVÓ
Nov 25, 2007

MEGHÍVÓ: AZ „ADULLÁM - MENEDKHELY EVANGÉLISTA KHA” „BUDAKESZI ÚJ BÓR SZOLGÁLATOK, AVAGY A HALOTTAK FELTÁMADÁSA - MIÉRT VOLT EZ IDÁIG ELREJTVE?” DICSŐÍTÉSSEL ÉS ISTENIMÁDATTAL EGYBEKÖTÖTT ÉBREDÉSI ÖSSZEJÖVETELÉRE


SZOLGÁLNAK:


SZABÓ CSABA EVANGÉLISTA
HAJDÚ ISTVÁN PÁSZTOR
HEGEDŰS ZOLTÁN EVANGÉLISTA

AZ ÖSSZEJÖVETEL TÉMÁI:


AZ EGYHÁZ ÉS IZRAEL MEGÚJULÁS KÜSZÖBÉN
A SZOLGÁLATI AJÁNDÉKOK MEGÚJULÁSA


HOL ÉS MIKOR:


2007. DEC. 15. SZOMBAT, 9. 00-15. 00-IG
BUDAKESZI, FŐÚT MÜVHÁZ NAGYTERMÉBEN, (A POSTÁHOZ KÖZEL)

RENDEZI:


ADULLÁM - MENEDKHELY EVANGÉLISTA KHA.

Jaakov · http://caddik.shp.hu 2007.11.30. 04:56:37

Megköszönöm a meghívást, melyet személyesen is megkaptam.

- Budakeszin 14 évig szolgáltam gyülekezetben, ma is ismerem szülőhelyem szellemi állapotát.
Úgy gondolom, hogy szerte hazánkban elsősorban KRISZTUS-ra van szüksége az embereknek .

- Személyes bizonyságaink, és szolgálataink (pl. Afrikában..) megerősítik, hogy a meghívón olvasható két cím valóban időszerű és közeli.

Mégis néhány észrevétel:

- E meghívóban egyetlen szó sem említi Uram, Jézus Krisztus Nevét...
- Ha egy zsidó e sorokat elolvasná, biztos mosolyogna, és minősítené a három "szolgáló" tevékenységét is, mivel legalább a helyesírás...

Mindezek láttán az ébredés szót olvasva legfeljebb tisztelem a vágyakozást.

Ébredés pedig Krisztus nélkül (bárki nevében-bármit remélve), emberi és lelki módszerekkel szép álom marad.
Krisztus nélkül pedig akár ön-, és mások becsapásának veszélye is
megjelenhet, működhet, és gyülekezeteket rombolhat.
Mint teszik ezt ma hazánkban is "prófétai","apostoli" mozgalmak.
Olyanok, amiket sokszor ismeretlen helyről és rejtett szándékkal irányítanak, sőt pénzelnek, melyek a sérült, minden ismeret nélkül rendelkező, sokszor beteg és identítás nélküli embereket
felcimkézve rangokkal használják hamis felhatalmazásokkal, autorításokkal.

Természetesen:
- a zsidóság ébred...
- a szolgálati ajándékok nem működnek
- a szellemi halottak pedig feltámadásra várnak

Jaakov

sofar.uw.hu
caddik.shp.hu

süti beállítások módosítása