HTML

Szelíd Olajfa

A befogadó Egyház Ige-központú, missziói, pártpolitika-fölötti; nem rekeszt ki, nem fordul el, hív. szelidolajfa@gmail.com A véleményeket, ötleteket, kérdéseket, gondolatokat ide várjuk.

Kommentek moderálása

A kirekesztő hangnemű kommenteket és a politikai szervezetek közleményeit nem tesszük közzé.

Utolsó kommentek

  • andrei vampiroiu: --------------- Egy szó mint száz:köszönet azoknak is akik szerint a mindatnak nincs értelme, azok... (2012.09.15. 22:27) Veled Uram, de Nélküled!
  • andrei vampiroiu: "Veled Uram, de Nélküled! Nincs értelme? Ó, dehogynem! "Király vagyok,Uram, a Te akartodból...Min... (2012.09.15. 21:56) Veled Uram, de Nélküled!
  • windermere: Költői kérdés - sajnos ilyen sokan vannak, akik magukat kereszténynek nevezik, "a kegyesség látsza... (2010.03.25. 17:51) 52%
  • N-drew: Pedig bizony, hogy sok értelme van. Ha valaki végighallgatta a rockoperát, akkor emlékszik az "Oly... (2010.02.17. 18:28) Veled Uram, de Nélküled!
  • Johannesz: Ez milyen felmérés? (2010.02.02. 11:57) 52%
  • Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt): Látom,hogy kicsit tegnapelőtti a post...de az aktualitása semmit sem kopott! Ugyanúgy meg kell ha... (2010.01.02. 17:03) Milyen nyelven beszélünk?
  • Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt): Mindig elkeserítő,amikor a keresztet pajzsként,fegyverként,politikai kellékként használják. Vidám... (2010.01.02. 16:55) Deviánsok
  • fűrészpor: Nem sikerült megakadályozniuk a meleg felvonulást. (2009.12.15. 09:33) Deviánsok
  • Utolsó 20

2007.12.13. 17:09 xterx

MRE zsinata is állást foglalt

"Aggasztónak tartjuk a Magyar Gárda december 9-ei, tatárszentgyörgyi felvonulását, amely átlépve a demokratikus együttélés erkölcsi normáit, a rasszizmus nyílt szításával, a roma kisebbség ellen fellépve kívánt ismertséget és népszerűséget szerezni. A Magyarországi Református Egyház ezúton is kifejezi szolidaritását a Magyar Gárda felvonulása által kirekesztő módon megszólított cigány kisebbséggel.

Aggályosnak tarjuk a Magyar Gárda jelenséget azért is, mert megjelenése és aktív médiajelenléte, a magyarországi társadalomban tapasztalható egyre nagyobb különbségekre és az ebből fakadó feszültségekre utal, és szomorú jelzése a közélet szociális és szellemi válságának. Meggyőződésünk, hogy a Magyar Gárda jelenség mögött meghúzódó problémákra a magyar társadalomnak, illetve a politikai élet szereplőinek nyílt, békés párbeszéd során kell megtalálnia a kivezető utat. Minden szélsőséges, agresszív megoldás elfogadhatatlan. A feszültségeket kiváltó helyzetek rendezése, a jogrend fenntartása és az ország rendjének megőrzése mindenek előtt a magyar állam szerepe és felelőssége. A Magyarországi Református Egyház örömmel nyugtázta Sólyom László Köztársasági Elnök és Kállai Ernő, a nemzeti és etnikai kisebbségi jogok országgyűlési biztosának gyors és határozott megszólalását az ügyben. Egyházunk most is nyitott minden olyan együttműködésre, amely erősíti a társadalmi szolidaritást."

MRE Zsinatának Elnöksége

Szólj hozzá!

Címkék: roma nyilatkozat gárdák zsinat


A bejegyzés trackback címe:

https://szelidolajfa.blog.hu/api/trackback/id/tr11262866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.