HTML

Szelíd Olajfa

A befogadó Egyház Ige-központú, missziói, pártpolitika-fölötti; nem rekeszt ki, nem fordul el, hív. szelidolajfa@gmail.com A véleményeket, ötleteket, kérdéseket, gondolatokat ide várjuk.

Kommentek moderálása

A kirekesztő hangnemű kommenteket és a politikai szervezetek közleményeit nem tesszük közzé.

Utolsó kommentek

  • andrei vampiroiu: --------------- Egy szó mint száz:köszönet azoknak is akik szerint a mindatnak nincs értelme, azok... (2012.09.15. 22:27) Veled Uram, de Nélküled!
  • andrei vampiroiu: "Veled Uram, de Nélküled! Nincs értelme? Ó, dehogynem! "Király vagyok,Uram, a Te akartodból...Min... (2012.09.15. 21:56) Veled Uram, de Nélküled!
  • windermere: Költői kérdés - sajnos ilyen sokan vannak, akik magukat kereszténynek nevezik, "a kegyesség látsza... (2010.03.25. 17:51) 52%
  • N-drew: Pedig bizony, hogy sok értelme van. Ha valaki végighallgatta a rockoperát, akkor emlékszik az "Oly... (2010.02.17. 18:28) Veled Uram, de Nélküled!
  • Johannesz: Ez milyen felmérés? (2010.02.02. 11:57) 52%
  • Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt): Látom,hogy kicsit tegnapelőtti a post...de az aktualitása semmit sem kopott! Ugyanúgy meg kell ha... (2010.01.02. 17:03) Milyen nyelven beszélünk?
  • Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt): Mindig elkeserítő,amikor a keresztet pajzsként,fegyverként,politikai kellékként használják. Vidám... (2010.01.02. 16:55) Deviánsok
  • fűrészpor: Nem sikerült megakadályozniuk a meleg felvonulást. (2009.12.15. 09:33) Deviánsok
  • Utolsó 20

2008.04.30. 12:05 xterx

Az életre

Kedves Attila,
te kb. fél hónapos vagy most, amikor létrejön ez a bejegyzés. Ha esetleg tizenvalahány év elteltével kíváncsi leszel rá, hogy miket írtak 2008-ban születésed körülményeiről, és szétnézel az interneten, talán erre a néhány mondatra is rábukkansz. Megismerve a tényeket, szeretnénk, ha tudnád azt is, hogy nagyon örülünk létednek, annak, hogy köztünk vagy, és kívánjuk, hogy tudj örülni ennek te is, a tieiddel együtt! Szeretettel.
*

Sz. A. gödöllői bírónak köszönhetően megszületett egy kisfiú. Hatalmi szó és ítélet döntött életéről. Lehetett volna másképp is megnyilvánulni: megszólítani az anyát, beszélgetni, bátorítani. A történet többek közt újra felveti a kérdést, hogy a kényszer játszhat-e bármiféle szerepet akkor, amikor a gyermekvállalás és a magzatok élete a kérdés.
    A kisfiú világra jött, és nekünk már az a dolgunk, hogy örüljünk ennek az életnek. És hogy minél több szocmunkást és mozgósítható segítőt küldjünk azokra a helyekre, ahol társadalmi peremhelyztbe került asszonyok mérlegelik a gyerekszülést, és döntésük iszonyatos terhét talán szívesen megosztják valakivel.

1 komment

Címkék: élet hír abortusz befogadás maimagyar


A bejegyzés trackback címe:

https://szelidolajfa.blog.hu/api/trackback/id/tr16448460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Miklósi H. Koppány 2008.05.07. 15:30:18

Cikk a velvet.hu-ról

Ejnye-bejnye a prosti abortuszát elutasító bírónak

Írásbeli figyelmeztetést kapott az a gödöllői bíró, aki elutasította [1] egy hajléktalan nő abortuszkérelmét, vagyis nem engedte, hogy az asszony 30 napos elzárását megszakítsák - erről Kovács András, a Pest Megyei Bíróság elnöke nyilatkozott az MTI-nek.

Kovács András elmondta, hogy a múlt héten adott figyelmeztetésnek a bíró munkájára nézve nincs következménye, továbbra is ellátja feladatait, de amennyiben újabb kötelezettségszegést követ el, akkor a figyelmeztetés súlyosító körülmény lehet.

Mint mondta, a bírák jogállásáról szóló törvény szerint akkor lehet fegyelmi eljárás elrendelése nélkül írásbeli figyelmeztetést alkalmazni, ha a kötelezettségszegés csekélyebb súlyú vagy kisebb következményekkel jár.

Hozzátette: a bíró, ha nem fogadja el a figyelmeztetést, akkor 15 napon belül fegyelmi eljárás lefolytatását kezdeményezheti. Kovács András ugyanakkor jelezte: a fegyelmi eljárás iratai a titokköri jegyzékben szerepelnek, így arról nem tud felvilágosítást adni, hogy a bíró élt-e ezzel a jogával. Csak annyit mondhat, hogy az az írásbeli figyelmeztetés megtörtént, a részletekről nem nyilatkozhat.

A bíróság elnöke kitért arra is, hogy Pest Megyei Bíróság vezetése a Magyar Bírói Etikai Tanácshoz is fordult, tekintettel arra, hogy az ügy általánosabb problémát is felvet.

Április közepén, Szabó Máté ombudsman vizsgálódása nyomán kapott nyilvánosságot, hogy a gödöllői bíróság nem engedélyezte egy nőnek, hogy a tiltott kéjelgés miatt kiszabott elzárását abortusz miatt megszakítsák, mert a bíró álláspontja szerint deviáns és erkölcstelen a terhességmegszakítás végrehajtása.

Az ombudsman kérésére az eset kapcsán az igazságügy-miniszter megállapította, hogy a szabálysértési törvény legközelebbi módosításakor szükséges a bírói döntések elleni jogorvoslat biztosítása.

Az ügyben ítélkező bíró döntésének indoklása többek között azt tartalmazta, hogy "a bíróság nem nyújt segítséget olyan - egyébként törvényben, bizonyos körben meghatározott és engedélyezett - deviáns magatartás végrehajtásához, mely a magzati élet kioltásához vezet, s az általános erkölcsi felfogás szerint elítélendő. A gyermek megszületését követően, abban az esetben ha az eljárás alá vont személy a neveléséről gondoskodni nem tud, lehetőség van örökbe adásra".

A történtek miatt a megyei bíróság büntetőkollégiumának vezetője, Miszori László feljegyzést készített Kovács Andrásnak, aki a bíró meghallgatása után döntött az ügyben.

Az ombudsmanhoz forduló panaszos terhessége tizedik hetében járt, amikor a Gödöllői Városi Bíróság tiltott kéjelgés szabálysértése miatt harminc nap elzárással sújtotta. A nő a terhesség megszakítását azért kezdeményezte, mert nem volt fedél a feje fölött, és egy kiskorú gyermek eltartásáról már addig is gondoskodnia kellett.
süti beállítások módosítása