HTML

Szelíd Olajfa

A befogadó Egyház Ige-központú, missziói, pártpolitika-fölötti; nem rekeszt ki, nem fordul el, hív. szelidolajfa@gmail.com A véleményeket, ötleteket, kérdéseket, gondolatokat ide várjuk.

Kommentek moderálása

A kirekesztő hangnemű kommenteket és a politikai szervezetek közleményeit nem tesszük közzé.

Utolsó kommentek

  • andrei vampiroiu: --------------- Egy szó mint száz:köszönet azoknak is akik szerint a mindatnak nincs értelme, azok... (2012.09.15. 22:27) Veled Uram, de Nélküled!
  • andrei vampiroiu: "Veled Uram, de Nélküled! Nincs értelme? Ó, dehogynem! "Király vagyok,Uram, a Te akartodból...Min... (2012.09.15. 21:56) Veled Uram, de Nélküled!
  • windermere: Költői kérdés - sajnos ilyen sokan vannak, akik magukat kereszténynek nevezik, "a kegyesség látsza... (2010.03.25. 17:51) 52%
  • N-drew: Pedig bizony, hogy sok értelme van. Ha valaki végighallgatta a rockoperát, akkor emlékszik az "Oly... (2010.02.17. 18:28) Veled Uram, de Nélküled!
  • Johannesz: Ez milyen felmérés? (2010.02.02. 11:57) 52%
  • Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt): Látom,hogy kicsit tegnapelőtti a post...de az aktualitása semmit sem kopott! Ugyanúgy meg kell ha... (2010.01.02. 17:03) Milyen nyelven beszélünk?
  • Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt): Mindig elkeserítő,amikor a keresztet pajzsként,fegyverként,politikai kellékként használják. Vidám... (2010.01.02. 16:55) Deviánsok
  • fűrészpor: Nem sikerült megakadályozniuk a meleg felvonulást. (2009.12.15. 09:33) Deviánsok
  • Utolsó 20

2007.12.11. 20:32 xterx

Folytatódik: Kerepes

[Sajtó-mix:] Helyiek kezdeményezésére fáklyás felvonulást szerveznek pénteken a Pest megyei Kerepesen, ahol többek közt burkolt formában azt követelik, hogy távolítsák el az iskolából a roma gyerekeket. A demonstrációra rácsatlakozott a melegfelvonuláson is jelenlévő Magyar Önvédelmi Mozgalom (MÖM), és jelen lehet a Magyar Gárda is. A fákláyás felvonulók eredetileg át akartak végigvonulni a cigánytelepen, de azt a rendőrség megtiltotta.

Noha "a békés egymás mellett élésért és gyermekeink biztonságáért" szólít fel felvonulásra a szülői munkaközösség, a Kuruc.info azonban már "Kerepes cigányok által veszélyeztetett biztonságáért" címmel közli a felhívást, amely szerint komoly problémát jelent a községben, hogy elvándorolnak a tanulók az iskolából. Ennek a helyiek szerint az a legfőbb oka, hogy nagyjából két tucat diák és szüleik deviáns magatartásukkal a környékbeli tanintézményekbe kényszerítik a kerepesi gyerekeket. A felvonulás céljaként a szervezők azt jelölik meg, hogy biztosítsák az iskolában a megfelelő körülményeket, és "a közösségbe beilleszkedni képtelen és az oktatási minimumot teljesíteni képtelen tanulók eltávolítását."

A felhívást a Magyar Önvédelmi Mozgalom Honlapja is közli. A MÖM szóvivője elmondta: csatlakoztak a kezdeményezéshez és médianyilvánosságot is adtak neki. Kovács Géza szerint utalva a vasárnapi "cigánybűnözés" elleni felvonulásra úgy vélte: "sok Tatárszentgyörgy és sok Kerepes van az országban", ezért sok ilyen kezdeményezésre van szükség.

A Roma Sajtóközpont romáktól szerzett értesülése szerint a település polgármestere, Franka Tibor a Magyar Gárda jelenlétét is kérte a demonstráción. Frankát egyébként korábban sikerrel perelték romák "a Cigányok rémuralma Pándon" című írása miatt. Frankát nem sikerült elérni. Vona Gábor, a Magyar Gárda és a Jobbik elnöke azt mondta: még egyeztet a szervezőkkel, végleges választ csak szerdán ad, de elképzelhető, hogy jelen lesz a Magyar Gárda is. Mihály István, a Gödöllői Rendőrkapitányság ezredese a Roma Sajtóközpontnak úgy nyilatkozott: eddig csak a kerepesi általános iskola szülői munkaközössége jelentette be a felvonulást kétszáz fősre, és kért rendőri biztosítást. A rendőrkapitány azt mondta: megfelelő erőkkel vonulnak ki, és tudják a dolgukat, ha gond merülne fel.

A helyi roma önkormányzat tiltakozik a demonstráció ellen - közölte Gáspár Tiborné, elnök. Gáspárné elmondta: két hete hirdette ki a szervezők kérésére a pap a demonstrációt a vasárnapi istentiszteleten, majd a templom hirdetőtáblájára ragasztotta ki az erről szóló felhívást.

A Magyar Gárda és a Magyar Önvédelmi Mozgalom megjelenésének hírére több roma nem meri iskolába, óvodába vinni a gyerekét, és van, aki vidéki rokonokhoz költöztette a családját - tájékoztatott Gáspárné, aki szerint ma nagyjából háromszáz tanulója van az iskolának, amelyből száz lehet roma. Kiemelte: van pár roma gyerek, aki magatartási zavarokkal küszködik, de nem igaz, hogy csak miattuk viszik el a jobb módú szülők az iskolából a gyerekeiket, hanem az oktatás rossz színvonala miatt is.

Az iskola igazgatója, Czeglédi Beatrix úgy nyilatkozott a Roma Sajtóközpontnak: a béke, és agresszió-mentesség jegyében rendezi a szülői munkaközösség a felvonulást. Hozzátette: vannak tanulóik, akik nem tartják be az iskola házirendjét, és a "rendetlenek" közt romák is vannak.

[MÖM-közlemény:] Fáklyás felvonulást tartunk a békés egymás mellett élésért és gyermekeink biztonságáért 2007. december 14-én 18 órától a kerepesi hősi emlékműnél (Kerepes, Mogyoródi u.).

Településünknek komoly problémát okoz a helyi iskola kihasználatlansága. Ennek legfőbb oka hogy hosszú évek óta 20-30 diák és szüleik teszik lehetetlenné a békés mindennapokat.
Tarthatatlan módon szinte elüldözik és a környékbeli tanintézményekbe kényszerítik az egyébként kerepesi gyerekeket. Mindennaposak a lopások, a fizikai bántalmazások és a megfélemlítések.

Lépjünk fel egységesen az erőszak ellen és a gyermekeink békés napjai érdekében!

Célunk: biztosítani az iskolában folyó oktatási és nevelési munkához a megfelelő körülményeket, gyermekeink békés körülmények közötti tanuláshoz való jogát, a közösségbe beilleszkedni képtelen és az oktatási minimumot teljesíteni képtelen tanulók eltávolítását.

Fáklyás felvonulással egybekötött bejelentett demonstrációt szervezünk. Kérjük, csatlakozzon hozzánk, és jelenlétével adjon nyomatékot tiltakozásának!

Demonstrációnk nem pártrendezvény, nem a politikáról szól, hanem a gyermekeinkről! Várunk mindenkit, aki jelenlétével megerősíti, hogy azok vannak többen, akik egy élhetőbb, biztonságosabb települést szeretnénk.

2007. december 10.
(Magyar Önvédelmi Mozgalom)

6 komment · 1 trackback

Címkék: roma gárdák kirekesztés


A bejegyzés trackback címe:

https://szelidolajfa.blog.hu/api/trackback/id/tr57260796

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: simply click the up coming web site 2017.11.25. 20:39:50

Médiatörvény és reklámidő - Örülünk, Vincent?

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kumokiri 2007.12.12. 16:58:43

Elnézést a szándékosan naívnak tűnő kérdésért, de hadd kérdezzem meg nagy tisztelettel: Tudja valaki, hogy a Magyar Önvédelmi Mozgalom mitől, illetve kitől akarja megönvédeni magunkat? Miért nem merik leírni az ilyen és ehhez hasonló gusztustalanul álságos közleményeikben, hogy azoktól a ZSIDÓKTÓL, CIGÁNYOKTÓL akarják megvédeni magukat, akiket nem tartanak magyarnak, bár ennek az országnak az állampolgárai? Vagy mi a pálya?

Kovács Dávid 2007.12.13. 15:58:50

T. kumokiri! Itt nem fajgyűlöletről, hanem a bűn elleni fellépésről van szó!Amit némelyek gyakran elkövetnek, a tűréshatár fölött... Maga annyira naív, hogy nem tudja, mi folyik országszerte? A magyar lakosság esténként nem mer kimenni az útcára vidéken, mert megverik,meglopják, megalázzák,megverik, megölik a cigányok.Rengeteg ilyen eset van...ha az ön hozzátartozójával történne ilyesmi, mit tenne? És ez évek óta megy. Nem is hallott róla?Az természetes, hogy becsületes, tisztességes emberek javait mások ellopják, és olyan is van, hogy elveszik a lakását is, meg az életét?Ez természetes, és tűrni kell a magyarnak?Saját hazájában? www.ciganybunozes.com Mért hallgatja el a sajtó ezeket? Az okokról is beszélni kellene! Mi is szegények voltunk, de soha nem vettük el mások értékeit, és életét... A munkalehetőség, és munkára kötelezés a megoldás... A törvényeket ne csak a többség tartsa be, hanem a kisebbség is! Micsoda fordított világ...

Csiribiri · http://Csiribiri 2007.12.27. 16:47:45

Az én családommal megtörtént már ez., pontosabban a fiammal. Mégsem vonulok az utcára, hogy esetleg olyan embereket félemlítsek meg, akik ártatlanok. Közhely, de a gyűlölet gyűlöletet szül.Nem kersztényhez méltó megoldás ez.

K. Dávid 2008.02.05. 21:52:56

Ahhoz mit szólnak, hogy az Olaszliszkai lincselés előtt egy évvel kétségbeesett segélykérő levelet küldtek a Rendőri Vezetőknek a helybeli Magyarok, a tűrhetetlen cigányterror miatt? Akkor a Magyar Embert senki nem védi ,védheti meg saját Hazájában? Egyébként egy évvel a tragédia után, csak most került nyílvánosságra a levél. Miért? És miért nem intézkednek felsőbb szervek ilyenkor? A keresztény Ember nem nézheti némán Mások szenvedését! Az igazság mellett ki kell állni, az im ádság mellett...

Nádori Gergely 2008.02.06. 02:21:33

szelidolajfa.blog.hu/2007/12/08/bunosok_es_vamszedok
süti beállítások módosítása