HTML

Szelíd Olajfa

A befogadó Egyház Ige-központú, missziói, pártpolitika-fölötti; nem rekeszt ki, nem fordul el, hív. szelidolajfa@gmail.com A véleményeket, ötleteket, kérdéseket, gondolatokat ide várjuk.

Kommentek moderálása

A kirekesztő hangnemű kommenteket és a politikai szervezetek közleményeit nem tesszük közzé.

Utolsó kommentek

  • andrei vampiroiu: --------------- Egy szó mint száz:köszönet azoknak is akik szerint a mindatnak nincs értelme, azok... (2012.09.15. 22:27) Veled Uram, de Nélküled!
  • andrei vampiroiu: "Veled Uram, de Nélküled! Nincs értelme? Ó, dehogynem! "Király vagyok,Uram, a Te akartodból...Min... (2012.09.15. 21:56) Veled Uram, de Nélküled!
  • windermere: Költői kérdés - sajnos ilyen sokan vannak, akik magukat kereszténynek nevezik, "a kegyesség látsza... (2010.03.25. 17:51) 52%
  • N-drew: Pedig bizony, hogy sok értelme van. Ha valaki végighallgatta a rockoperát, akkor emlékszik az "Oly... (2010.02.17. 18:28) Veled Uram, de Nélküled!
  • Johannesz: Ez milyen felmérés? (2010.02.02. 11:57) 52%
  • Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt): Látom,hogy kicsit tegnapelőtti a post...de az aktualitása semmit sem kopott! Ugyanúgy meg kell ha... (2010.01.02. 17:03) Milyen nyelven beszélünk?
  • Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt): Mindig elkeserítő,amikor a keresztet pajzsként,fegyverként,politikai kellékként használják. Vidám... (2010.01.02. 16:55) Deviánsok
  • fűrészpor: Nem sikerült megakadályozniuk a meleg felvonulást. (2009.12.15. 09:33) Deviánsok
  • Utolsó 20

2008.11.28. 17:43 Nádori Gergely

Miről van szó?

Kezd egyre jobban bohózatba fordulni a Hegedűs Lóránd elleni egyházi bírósági eljárás. Másodfokon is felmentő ítélet született, amit értékelhetnénk kurucos gesztusnak is, hiszen a vádat az egyház egyházi és világi vezetője fogalmazta meg közösen. Mégsem az.

Nem az, mivel az eljárásban arról folyt a vita, hogy kinek a meghívására érkezett az áltörténész a templomba, valamint van-e külön bejárata annak a teremnek, amiben előadást tartott. Mintha ezek lennének a valódi kérdések!

A valódi kérdések ehelyett azok lennének, hogy mit gondol a nagytiszteletű lelkész
- van-e a magyar népnek különleges szerepe Isten üdvtervében (azaz létezik-e a magyarok Istene)?
- terheli-e különleges felelősség a zsidó népet Krisztus halálában (azaz megáll-e az Istengyilkosság vádja)?
- változtatott-e a Krisztus áldozata a zsidó nép üdvtörténeti szerepén (azaz még mindig ők-e a választott nép)?
- milyen hagyomány határozza meg az egyén és az Isten viszonyát a bibliain kívül (azaz lehet-e szerepe a nemzeti hagyománynak a hitéletben)?
- miként értelmezhető a missziós parancs (azaz vannak-e olyan csoportok, melyek felé nem kell miszziót végezni)?
- miként értelmezhető a szeretet parancsa (azaz van-e olyan vétek, ami nem megbocsájtható)?
- Jézus zsidó volt-e (azaz a zsidóságról általánosságban kimondottak állnak-e az Isten fiára is)?
- megbűnhődte-e már e nép a múltat s jövendőt (azaz nincsen szükség a Krisztus váltsághalálára ahhoz, hogy bűneink eltöröltessenek)?

[Bónuszkérdés: a kálvini demokratikus egyházstruktúra azt a célt szolgája, hogy bármi akadálytalanul végbemehessen az egyházban, vagy azt, hogy az egyház megszabaduljon bűnös gyakortaitól?]

Jó lett volna, ha ezekről a kérdésekről beszélgethetett volna az egyházi vezetés és a nagytiszteletű lelkész, valamint arról is, hogy az egyes válaszok milyen cselekedeteket vonnak maguk után.

46 komment

Címkék: vita egyház antiszemitizmus evangélium


A bejegyzés trackback címe:

https://szelidolajfa.blog.hu/api/trackback/id/tr73793483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ironmemeberneck (törölt) 2008.11.28. 20:40:20

Szívemből szóltál!
Némiképp érintve érzem magam az ügyben (nem véletlenül az a nickem ami) és ég az orcám a kálvinista berkeken belül (NEM!) történtektől.

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2008.11.28. 20:44:28

grat.

remélem tóta w.-től páran áttalálnak ide és felnyílik a szemük....

Bella Péter · http://reposzt.hu/ 2008.11.28. 20:55:49

Oké, értem.
Csak ezt nem: "- Megbűnhődte már e nép a múltat s jövendőt (avagy Jézus váltsághalála az, ami a megváltás)?"
Mit értesz ezalatt?

2008.11.28. 21:06:19

hát igen. de még mindig marad a kérdés: mit lehet konkrétan tenni? Meddig égeti még a reformátusokat HL?

NihilWolf 2008.11.28. 22:22:48

hallatlan: erre a kérdésre már megadta a választ ez az eljárás. Élete végéig, illetve amíg el nem feledik / amíg nem lesz egy olyan vezetése az egyháznak, akik úgy érzik, hogy ez nem fér bele az imázsukba...

holosovice 2008.11.28. 23:39:36

Nem itt kell minősíteni Tóta szövegét, a kollektív ítélet, amit kimondott ránk (rám is, pedig nem is ismer), nyilván nem sokkal jobb annál, amit támad. De a nagyobb baj, hogy leszámítva a teljesen öncélú mocskolódását, nagyjából igaza van. Sajnos az egyházunkat ismerve, nem tudok már hinni abban, hogy ifj. Heg nézeteit csak egy kisebbség követi. Ez a mostani döntés pusztán nyilvánossá tette, ami számomra sajnos jó ideje nyilvánvaló. Ami miatt Heg kínos, hogy ki is mondja, amit a többség csak gondol. Nincs jogunk csodálkozni, ha a teljesen megőrült Tóta azonosít velük, maximum kikérthetjük magunknak, amit ezúton meg is teszek.

ironmemeberneck (törölt) 2008.11.28. 23:58:09

Holosevice!
TótaW közismerten egyház- és vallásellenes. (BÁRMELYIK egyházról, vallásról legyen szó) ifj bazsevalóri pedig lelkész. Mecsoda különbség!
TótaW esetén ugyebár"...mert nem tudják mit cselekesznek..." Ugyanez egy lelkésznél... háááát...

Paplanvakond 2008.11.29. 00:31:53

Nem tudnanak a reformatus egyszeru kozhivok valahogy fellepni ez ellen? Mondjuk megjelentetni egy hirdetest, hogy elhataroljak magukat ettol a dontestol? Sok kicsi sokra megy, ossze lehetne dobni. Vagy naiv vagyok?

Suum Cuique · http://magyarkodo.blog.hu 2008.11.29. 01:25:40

A mai zsidóság fő részét adó askenázi zsidóságnak semmi köze nincs az ószövetségi izráelhez, szóval ez a "Jézus is zsidó volt" szöveg unalmas.
Az askenázi zsidók a kazárok utódai, a 13. törzs - Koestlerrel egyetértésben.

Jézus nem volt a mai értelemben vett zsidó.
Egyrészt a mai zsidó vallás (judaizmus) nem azonos az ószövetségi izraeliták vallásával. Abból kinőtt, részint módosult, szektásodott irányzata, konkrétan a farizeusoké, akit Jézus jól is elküldött a fenébe. Tessék utánanézni.

A mai zsidó nép nem leszármazottja Ábrahámnak és ezzel az ószövetségi izraelitáknak. Az antik korszakban sok nem izraelita származású görög és egyéb etnikumú ember vette fel a rabbinikus zsidó vallást. Továbbá említendő, hogy a mai zsidóság több mint 80%-át adó askenázi zsidóság még ennél is távolabbb áll az ószövetségi izraelitáktól, mivel ők nagy arányban a judaizmusra áttért kazárok leszármazottja (lsd. A. Koestler).

Jézus a mai értelemben semmiképp sem volt zsidó.

"Tudom a te dolgaidat és nyomorúságodat és szegénységedet (de gazdag vagy), és azoknak káromkodását, a kik azt mondják, hogy ők zsidók, és nem azok, hanem a Sátán zsinagógája."
(Jelenések könyve 2,9.)

xterx 2008.11.29. 06:08:56

Paplanvakond és többiek, gondolkodjunk ezen! (Mármint hogy mit lehet csinálni.)

gpetersz 2008.11.29. 07:03:50

Az igaz, hogy TótaW nem szereti az egyházakat, de ezzel nincs egyedül. Az is felmerülhetne itt kérdésként (és a "nem szereti mert hülye, vagy örült" nem jó válasz), hogy miért is nem? És miért van az, hogy 6 millió vallja kereszténynek magát és miért ajánlja fel az adóját jóval 1 millió alatt az egyházaknak....

Ezek is fontos kérdések...

K.Dávid. 2008.11.29. 08:32:58

Akik Hegedűs Lóránd ellen vannak, van azokban hazaszeretet,magyar identitástudat?
Minden népcsoport védi a fajtáját!
A magyarnak tilos, saját Hazájában?

K.Dávid. 2008.11.29. 08:37:41

A "harang érted is szól",vagy nem?

holosovice 2008.11.29. 09:35:34

Paplanvakond! Attól tartok, igen, naivitás. A református "közhívők" többségének nem sok baja van Heg kijelentéseivel, pontosabban a tartalmával, max hogy túl hangosan mondja. Sztem már nem az van, hogy Heg és köre egy hangos kisebbség, illetve igen, de a hangtalan többség sajnos korántsem ítéli el annyira ezeket a kijelentéseket (nevezzük nevén, gyűlöletkeltést), mint mondjuk mi, a szintén hangtalan (mi van a kisebbség alatt?, mondjuk minoritás) szeretnénk hinni. Én egy egyházi intézményben dolgozom, talán nem is a legrosszabban, látom, mi megy.
K. Dávidnak: van bennem hazaszeretet és magyar identitástudat, köszönöm a kérdést. Heg elsődleges feladata az Örömhír hirdetése, nem holmi fajvédelem. Ez szerintem benne is van a szerződésében, kár, hogy úgy tűnik, nem olvassa.

ironmemberneck 2008.11.29. 10:59:15

K.Dávid!

TE jó kereszt(y)én(y) vagy?

K.Dávid. 2008.11.29. 19:01:17

Igen!
De azért nem tagadom meg a származásomat, és ha bántják a magyarokat, engedtessék meg, hog y fájjon, és szóvá tegyem a bántást!
Más népcsoportok össze tudnak fogni, mi miért nem?
Mindenki védi a fajtáját.(a romák is összecsődülnek, ha csak hozzájuk ér valaki...Miskolcon egy orvost bántalmaztak, pedig mentette a gondatlanul az úttestre engedő szülők gyerekét...)
Talán szótlanul kéne nézni, elhallgatni,pl.a Szögi Lajos meglincselését, meg a Kiskunlacházi kislány megerőszakolását, megölését?
Ha a maga hozzátartozójával tennék, akkor is "jó keresztény" maradna?
Csak az igazi szentek tudnak megbocsátani gyilkosaiknak...
De, ugye , a keresztények többsége, csak, azon az úton jár...(megszentelődés)
Nem vagyunk olyan tökéletesek, mint Jézus!
Maga az?

erőspista · http://helyzetvan.blog.hu 2008.11.29. 21:08:58

Dávid

A fajvédelemnek és a kereszténységnek még a távolról sincs közös nevezője. Mert mindenki az Ő képmására teremtetett, bantu néger, magyar, cigány vagy zsidó. Ráadásul ezek mind egy ugyanazon fajt képviselik. Tehát olyan nincs, hogy fajvédő és keresztény.

erőspista · http://helyzetvan.blog.hu 2008.11.29. 21:19:31

A tárgyalásról:

Egy dolog azért bebizonyosodott: ez a demokratikus rend, azért még egy ilyen féregnek is biztosítja a jogilag korrekt eljárást, ami érték (Ne öntsük ki a gyereket a fürdővízzel). Igaz, hogy így a legfontosabb, a jézusi üzenet háttérbe szorulhatott, de szerintem simán orvosolható egy olyan szövegezéssel, amiről ebben a cikkben is szó van, és akkor egy ilyen gyáva gerinctelen Hegedűs sem tud a terembérlésre, és a különböző kijáratokra hivatkozni.

erőspista · http://helyzetvan.blog.hu 2008.11.29. 21:24:42

Tóta föcsögésével kapcsolatban részemről ezt láttam fontosnak megírni:

Mert a Tinó TWA inkább Ökörként bőg tovább !

w.blog Challangeland aug 19. 23.02

"Vagy csak éppen felveszed az agyatlan szarozós fröcsögésed, ha elkap a kereszténygyűlölhetnék, és átmész alja bulvárprovokatőrbe ?

Egy jó példa a disztingválásra:

index.hu/video/2007/05/09/tojasdobalassal_vartak_gyurcsanyt_a_fakl/

Pedig neki vannak emlékei, és a közeg sem a legbarátibb, de tudja a tényeket kezelni, csoportosítani és nem agyatlanul összemosni

Tanulj Tinó !

egy náci"

És tegnaptól kezdve persze Horogkeresztény is !

Ahogy ők mindannyian a Kárpátaljai lepraszolgálatnál, a Bethesda kórházban, a burmai misszióban, az iszákos vagy hajléktalanmentőknél stb.:

www.netbuilder.hu/jobbadni/index.php

És akkor is Hegedűsre hivatkoztál, és akkor is linkeltem a videót, és az EMBERT, aki miatt és az akkori református kispapok példája alapján mai is lehet és KELL reformátusként KERESZTÉNYNEK lenni.

De neked most is csak a gennyes, mocskos általánosító hazugságaid a fontosak, hogy pörögjön a számláló, mint annyi más témában.

Hegedűs a kabalafigura ? Miért TE írtál valaha valamit is a fentebb említett programokról, intézményekről ?????
Nyilván nem, mert az nem balhé. A lényeg, hogy holnaptól ők felvarrhatják a te nyilas keresztedet a szívük fölé a kabátra, hogy mindenki tudja, hogy kivétel nélkül egy utolsó szemét náci hadigépezet részei.

És menjél a picsába az alamizsnáddal, hogy miközben mindenkit lefasisztáztál, ahogy a keresztényekkel általában szoktad, belinkeled a www.szelidolajfa.blog.hu -t, ahol tényleg arról szól az írás, amiről az események is, ami maga is pont a szabadságtéri tahó miatt született meg 1 éve, pontosan a kersztényi értékek hiteles képviseletére (nem voltam köztük, de elismerésem és támogatásom emiatt, ahogy ezt azon a blogon is eléggé konkrétan igyekszem kifejezni)

Hegedűs után TE vagy a második legkártékonyabb refi, akinek a konfirmációs lelkészének ugyanúgy kijárna egy tárgyalás, hogy ebben a formában téged a világra szabadított. És, ha már Hegedűs és bűnei, a judapesten is leírtam, hogy pont a védeni kívántaknak ártsz azzal a szemét, sunyi általánosítással, amivel te támadod a kereszténységet vagy a reformátusokat és egyidejűleg játszod a nácivadászt, mert

HITELTELEN vagy !

Még egyszer írom, a közjó érdekében:
Nézd meg a videót, és az EMBERT, a maga brutális emlékeivel és a lehetetlen riporterbeli körülményekkel együtt, hogy tudd, hol kezdődik ez a nagybetűs kategória.

ironmemberneck 2008.11.29. 22:47:08

Sajnálom Dávid, ennek csúnyán beugrottál.

Hozzászólásod alapján sejtettem, hogy mennyi közöd is lehet valójában a ref. közösséghez, ezért provokáltalak ilyen otromba primitívséggel. Sejtésem bizonyosságot nyert. Te legfeljebb "nemzsidó" lehetsz, ami messze nem egyenlő azza, hogy "kereszt(y)én(y)".

A "jó-e keresztény vagyol-e?" kérdésre egy IGAZI egyetlen választ adhat: TÖREKSZEM azzá válni! Érted, dezsőke?

Egyáltalán, konfirmáltál? (szokol-é rendszeresen konfirmálkozni, esetleg bérmálkozni?) Igen? Tiszteltetem a tiszteletes urat (asszonyt) és a presbitériumot.

A többi (igencsak harmatos) huszadrangú izékből válogatás és megértés nélkül behabzsolt és emésztetlenül visszaöklendezett "érveid" nagyjából annyira tartoznak jelen tárgyhoz, mint TE kedves balambér a gondolkodó lények halmazához.

Summa summárum, kedves módfelett alulművelt és sajnos szorgalmas ifjú titán, ez nem az a fórum ahol a magadfajtákra égető szükség van. Jobb lenne, ha intellektusod gyöngyeit inkább más sertések elé öntenéd.

Tisztelt értelmes fórumozók!
Elnézést kérek a türelmetlen és kevéssé keresztyéni reakciómért, de sajnos én is csak emberből vagyok és már a hócipőm felett egy méterrel is tele vagyok az ilyen K.Dávid féle izék "keresztényiségével". Százszor inkább egy tótawé. Neki legalább műveltsége és intellektusa is van, ha modora nem is.

Tóta W. Árpád · http://w.blog.hu 2008.11.30. 00:06:35

látod pista, itt is mit látsz: nem törpe kisebbség, nem egy személy HL, hanem meg van fertőzve vele az egyház. nem volna megalapozott kizárólag HL személye alapján megítélni az egészet, de nem is azt tettem.

én is sajnálom, pedig már egy ideje nem konfirmálkozom.

szar van az úrvacsorában, testvéreim.

erőspista 2008.11.30. 02:21:14

TWÁ

zsonglőrködsz itt a keménykedő beszólásokkal, de mi a mondanivaló ?
Ja, van itt egy K.D, és ha ez megnyugtat, még sokkal maszekabbak is, mert több hónapja igyekszem követni a helyi megmozdulásokat. És akkor mi van ? Változtat ez a jézusi tanításon ? Vagy azon, hogy, ha vissza nézed kibukik hányan is szimpatizálnak a bloggal, és mondanivalójával ? Te valami szodomás idézetet vetettél be, miszerint már 1 jóra törekvő egyén érték. Itt a blogszerzők vannak helyből ketten + a szimpatizánsok, akkor miról firkálsz ilyen nagy arccal ? Ja, van úrvacsora ilyen, meg olyan. Lehet választani, hogy ki mit hajlandó lenyelni. Itt olyanokat látok, nem néhányat, akik NEM a te általad leírt receptúrában utaznak. És jópáran REFORMÁTUSKÉNT. Akkor hol is a hiba ? Szerintem a szándékosan torz, és ezért hazug közvetítésben. Az a la HL verziót meg zabálja, aki akarja.

K.Dávid. 2008.11.30. 07:16:14

Erőspista!
Ön is különbséget tesz embertársai között?
Akkor Tóta felebarátibb önnek,mint Hegedűs Lóránd, aki valószínűleg paptársa?
"Szeresd felbarátidat,mint Tenmagadat!"
A felebarát, nem leginkább a keresztények közösségére utal?

K.Dávid. 2008.11.30. 07:28:23

A keresztényeknél nem a műveltség és intellektus, hanem a szív, és a hit számít, nemde?
Egy törekvő keresztény, ráadásul pap nem ennyire személyválogató, és indulatos, mint Ön, kedves Erőspista...
Egyébként egy fejkendős ,egyszerű paraszt néni is lehet mélyen hívő,pl.a társadalmi rangja és bizonyos párthoz kötődése miatt presbiterré lett "hívő"elllenében is.Erre is van példa...
Nem az ész, hanem a szív a fontos a hitéletben,így mondják...

erőspista 2008.11.30. 15:36:41

Kedves Dávid !

Nem vagyok pap, nem teszek különsbséget sem: HL az evangélium nevében hazudik, TWA pedig a szándékolt általánosításával.
Mindkettőt szóvá kell tenni, különben még nagyobb hazugságok és problémákat idézhetnek elő, ahogy ezt a "felebarátos" cikknél is írtam.
A második bejegyzéssel nagyjából egyet is értek, de az előző "fajvédelemmel" nyilvánvalóan nem lehet, már, ha keresztényi alapokra építkezünk. HL sajnos megmaradt MIÉP politikusnak, és ennek rendel alá mindent, még a hivatását és a velejáró kötelezettségeket is.

K.D. 2008.12.01. 08:16:23

Üdvözlöm a szelídebb hangot, Kedves Erős Pista!
De a pártkötődést nem a Hegedűs Lóránd esetében gondoltam.
Ő biztosan "megtért", elhívott keresztény!Ő nem párttag, hanem nemzeti érzésű"magyar" keresztény...
És a Bibliában is benne van, hogy keressétek az igazságot,és már ezt én mondom,: álljatok az igazság mellé!
Isten áldja Önt is!
K.D.

holosovice 2008.12.01. 08:27:18

Tóta W!

A "szar van a..." kezdetű kijelentéseid azok, amik miatt igaza van erőspistának, hogy akár egyet értünk Veled Heg megítélésében, akár nem, úgy tűnik, Te nem valamiféle markáns véleményt szeretnél megfogalmazni, hanem azt próbálgatod, meddig mehetsz el, hol tudod kiverni nálunk a biztosítékot, ami kábé a gyakorló antiszemiták technikája. Az Úrvacsora ugyanis szentség a számunkra, hogy mit jelent (bár ugye konfirmáltál, szóval tudhatnád, még ha nem is fogadod el a magad számára), ha mégsem, megnézheted a Heidelbergi Kátéban. Attól, hogy Te nem hiszel ebben, mi igen, azzal, hogy nem találok jobb szót, ordenáré stílusban gyalázod azt, ami számunkra szent, egy olyan szintre helyezed a dialógust, ahol eleve nem jöhet létre közös horizont. Ami Neked ebből adódóan nem is célod, amiből adódóan teljesen fölöslegesen vitatkozom Veled, abba is hagyom.
Dávidnak: törekszünk rá, hogy a bűnt utáljuk, ne a bűnöst, és semmiképp se azokat, akiket ostoba emberi eszünkkel bűnösnek vélünk: talán ez Neked is, Heg-nek is, Tóta W-nek is megfontolandó.

tommygun 2008.12.01. 11:43:56

A megélhetési provokátor beszólt a refegyháznak, na bumm, kit érdekel Tóta?

ironmemberneck 2008.12.01. 19:19:23

K.Dávid!
A szív, a hit, az akarat TUDÁS nélkül ártalmasabb lehet mint a hitetlenség.
Gondolj karthágói Baál-papra, aki hite parancsára istene iránti odaadástól csordultig telt szívvel szórat tucatszám az élő csecsemőket a tüzes bálvány gyomrába. Az azték papra, aki Tlaloc kiengesztelésére áldozta fel a gyermekeket, Huicilpocstli kedvéért pedig NAPONTA tucatjával vágták ki a foglyok (nem Perdix perdix) mellkasából obszidiánkéssel a még dobogó szívet. Nézd meg azt a moszlim anyát, akinek édeslányát a saját két fivére erőszakolta meg, és ő (hite parancsát követve) teljes szívvel fojtotta meg a család becsületét sárbatipró cédát.
Ennyit ér, ilyenekre képes a HIT önmagában.

Nekünk szencsénk van. Nekünk valaki, úgy kétezer éve mondott néhány fontos dolgot.
Isten adott nekünk gondolkodó elmét és szabad akaratot (és most ne bonyolódjunk bele a predestináció értelmezésébe), a többi a MI felelősségünk.

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2008.12.01. 23:39:50

Szerintem ki kell lépni a református egyházból és meg van oldva a dolog. Isten egyháza nem földi szervezet.

miklosihcsaba 2008.12.02. 16:48:22

"Rendelkezhet-e valaki a mások vagy akár a saját maga életével, szabadságával, ami nem tőle való, nem általa és nem miatta van? Ha pedig nem, akkor létezik-e egyáltalán döntés, avagy döntéshez való emberi jog? Vagy hát az ember a saját maga sorsa fölött tör pálcát, valahányszor döntésre szánja el magát?" (Szilágyi István - in: Kő hull apadó kútba)

erőspista 2008.12.02. 19:34:22

Kedves K.D. és ironmemberneck !

Kettőtöket olvasgatva gondoltam, hogy egyszerre igazak, még, ha elsőre, látszólag egymásnak is feszülnek szavaitok. Aztán tegnap, az állomásokat keresgélve jött a segítség:
"Törvényt kaptunk, ami szeretetből fakad". Bár a néha fél órányi kiszekegyeegyezést nem tudom hová rakni, de ezt most jól mondta egy atya a Mária Rádión. Éljen az Ökumené :)
Amúgy a nemzeti érzés teljesen OK, ha tudjuk mi a sorrend és ki a Főnök. HL ezt írja felül látványosan.

miklosihcsaba 2008.12.02. 19:59:13

A Főnök mondja: "Mert szeretetet kivánok én és nem áldozatot: az Istennek ismeretét inkább, mintsem égőáldozatokat."
Hóseás 6,6

erőspista 2008.12.02. 21:27:33

endike

Ugyan miért ?
szelidolajfa.blog.hu/2008/07/15/koszikla_az_egyhazrol

Most megint bütykölni kell, mint minden földi tökéletlenséget, ami ezáltal könnyen elromlik :)

Viszont tényleg érdekelne miről is van pontosan szó ! Mert:

www.hirextra.hu/hirek/article.php?menu_id=2&cat=9&article_id=108225

Egyrészt itt valamiért maga a bírósági elnök beszél első fokról, DE, ami fontosabb: Hiába adtak be panaszt tavaly okt. 23-ával kapcsolatban is, azt NEM vizsgálták, mert jogilag NEM is tehetik. Viszont a Nádori blogszerző által felvetett kérdések is ez esetben állnának inkább fent.

Hegedűs bár gyáván és gerinctelenül bújt a Gede Testvérek mögé, de jogilag a korrekt eredmény a felmentés, ha nincs közvetlen bizonyítható kapcsolat, bármennyire is nyilvánvaló mindenkinek szándékai.

Szerintem ez pont az egyházi bírósági rendszer jogkövető és korrekt működést mutatja, messze túlszárnyalva pl. TWÁ hazug általánosítását.

Ugyanakkor adja magát a kérdés mi lesz a tavaly okt. 23-ra vonatkozó panasszal ?
Másrészt nem lehet csatlakozni hozzá ? Mert Ok, hogy hit általi az üdvözülés, de a protestáns etika mesél valamit a jócélú eredményesség értékéről is :)

Cypriánus 2008.12.03. 16:48:47

Ferike!
az askenázoiak nem akazárok leszármazottai, azok max. a litván zsidók és a karaiták egy része.
Genetikailag az askenázi populáció meglepően hajaz a palesztinokra..vagy nem is meglepően.
Láttál már zsidót? askenázit? Szerinted Közép-ázsiai kinézete van? Mert szerintem nagyon nem...és vércsoportok, vagy aritka genetikai betegségek akkor miért az arabokhoz hasonlóak???

Cypriánus 2008.12.03. 16:57:21

Ja, az állításod, hogy " Jézus a mai értelemben semmiképpen sem volt zsidó", azonkívűl hogy nem igaz, felveti a kérdést, hogy pl. a mai magyarság. amely elsöprő mértékben egy nyugatiszláv-délnémet keverék , magyar e?Ha meg az, akkor miért? távolabb állunk Árpád honfoglalóitól, mint a mai zsidók a 2000 évvel ezelőttiektől...
Ferike, magyarkodás árt az ember egészségének, a kereszténységének meg nagyon.
Jel. 2.9 egyébként nem azt jelenti, amit mondasz, de haggyjuk.
Amúgy értékelem a bátorságod, végül is csak Szt. Pálnak és Jeremiásnak mondasz ellent.

erőspista 2008.12.08. 00:45:21

Van benne HL, meg egyházfinanszírozás is:

www.mtv.hu/videotar/?id=34095

K.Dávid. 2008.12.08. 08:05:04

Nincs olyan szó, hogy magyarkodás!
És sérti is a nemzeti érzésű magyarokat.
Akkor a szlovákok szlovákkodnak, a cigányok cigánykodnak, a zsidók zsidólkodnak?
Őket is sértené ez a kifejezés.
Aki pedig ezt a szót használja a magyarokra, abból hiányzik a hazafiság,az nem igazi magyar!
inkább internacionalista,híve a keveredésnek,a globális masszának...

ironmemberneck 2008.12.08. 16:11:20

K. Dávid!

ÚJFENT tévedsz. Konkrétan a "cigánykodik" szó már a hétkötetes Értelmező szótár első kiadásában is szerepelt.
(Ősrégi vicc: Mi a különbség a rendőr és a majom között? A majom egy okos állat, aki hülyéskedik...)
Egyszóval, az okos az nem szorul rá az okoskodásra (tudom magas labda, direkt volt, csapd csak le nyugodtan), a szép a szépelgésre, a magyar a magyarkodásra. És légy szíves, kalibráltasd és nikkeleztesd újra a Hazaffyméteredet, ugyanis az "Igazi Magyar" című elmebaj eddig több kárt okozott nekünk, több embert ölt meg, mint a török-tatár-német- nomeg a felszaba- dúlás együttvéve.
Az "Internacionalista" pedig mást jelent.

Amúgy, nem sértésnek szánom, de nem vagy -még ifjú korodhoz mérten is- kissé hiányos műveltségű?
Tudod, nem pótolhat MINDENT a hit, a lelkesedés, a buzgalom.

tommy gun 2008.12.11. 20:49:34

A vicc az hogy a zsidók évszázadok óta sem tudják eldönteni, hogy ki is a zsidó. Eklatáns példa: Oroszországból alijázó, zsidó felmenőkkel rendelkező bevándorló izraeli állampolgárságot kap a Hazatérés Törvénye alapján. Bevonul a hadseregbe, elesik, a rabbinátus pedig nem engedi zsidó szertartás szerint eltemetni - mert a rabbinikus törvények szerint nem zsidó. Megtörtént eset!
De az ő identitás-keresésükön természetesen nem szabad nevetni. Hiszen az antiszemitizmus. Ugye?

Ehhez kapcsolódik egy érdekes kérdés a zsidó identitással/származással kapcsolatban: hány zsidó katona harcolt a 2. világháborúban a Wehrmacht, a Waffen-SS, a Luftwaffe és a Kriegsmarine kötelékében?

a) egy sem
b) 36
c) 13 500
d) 150 000-nél is több


A megfejtés: d.

Cypriánus 2008.12.12. 10:24:27

oké, Tommy, de Te is tudod, hogy ez menekülési pálya volt.
amúgy meg fölösleges túlérzékenynek lenni. magam voltam Izraelben, meg sok izraelit ismerek, így se pro se kontra nincs komplexusom/fóbiám velül szemben, de azt se gondolom, jobbak lennének egy fikarcnyit is másoknál.Amúgy a zsidó nacionalizmus eléggé Kelet-Közép európai plánta, alegtöbb híres zsidó nacionalista dalt néhány szó kicserélésével át lehet írni magyarra. szlovákra stb.
pl. : "Vér és tűz által esett el Júda"
helyett: Vér és tűz által esett el Hungária, vér és tűz által újra élni fog"
"Mettulától Negevig száll"
helyett " Hargitától az Aldunáig száll büszke dalunk"
"Szináj homokján tanjaink zúgnak, szináj homokját kavakja a szél"
helyett: "Felvidék földjén tankjaink zúgnak, a Tátra avarját kavarja a szél, géppuskánk elsöprő tüzet nyitnak, ha a magyar honvéd harcra kél"
pedig csak néhány szót cseréltem ki....

Berci_JCHC (törölt) 2008.12.12. 20:55:31

hát gyerekek, ahogy elkezdtem olvasni csak a postot, már felvillantak előttem a troll-gyanús buzzwordök. és igazam lett. :(
elég nagy baj, hogy ma itt tartanak egyes hívők. mi ez az újraértelmezett autoritás, mi ez totális behelyettesítő elmélet, mi ez a kiforgatott evangélium? :(

Berci_JCHC (törölt) 2008.12.13. 00:46:57

A P.O.D. (keresztény) és Matisyahu (Chabad-Lubavics haszid) együtt üzenik, hogy Zsolt27:
www.youtube.com/watch?v=RQvYbN6O_Do

Szóval Shalom gyerekek. :)

tommy gun 2008.12.16. 03:10:17

Cyprianus:
Nem menekülési pálya volt. Ők úgy gondolták magukról hogy németek, és Németországért harcolnak.
(Forrásom egy könyv amit most olvasok, Hitlers Jewish Soldiers a címe és egy amerikai kutató írta, akit antiszemitizmussal már csak azért sem lehet vádolni mert önkéntes volt az IDF-ben.)

Apropó IDF: kissé faramuci a példád, mert egyrészt az izraeli katonák kicsit több jogalappal énekelnek ilyen harcias nótákat mint mi, másrészt viszont mi némileg több joggal énekelhetnénk a Felvidékről és Hargitáról mint ők a Szinájról :)

xterx 2008.12.19. 20:29:31

Berci, kösz! Feladtam a spéci szöveges linkajánló álmát és csak úgy parasztosan fél év után végre belinkeltem a Krosskultot. Bocs.
Nézzétek meg.

Berci_JCHC (törölt) 2008.12.25. 22:04:22

Teri: köszi! Amint hazaérek, kicsit formálgatok én is a KrossKulton. :)
Amúgy tervben van egy új blog, ezúttal a blog.hu-n, ahol a világ, de főleg az anglo-amerikai világ keresztény non-profit szervezeteit akarom bemutatni, olyanokat, mint az Invisible Children, a Compassion, a Blood:Water Mission, a Faceless International, The Love Alliance és hasonlók. Hátha ad egy kis löketet a hazai állóvíznek. :)
süti beállítások módosítása