HTML

Szelíd Olajfa

A befogadó Egyház Ige-központú, missziói, pártpolitika-fölötti; nem rekeszt ki, nem fordul el, hív. szelidolajfa@gmail.com A véleményeket, ötleteket, kérdéseket, gondolatokat ide várjuk.

Kommentek moderálása

A kirekesztő hangnemű kommenteket és a politikai szervezetek közleményeit nem tesszük közzé.

Utolsó kommentek

  • andrei vampiroiu: --------------- Egy szó mint száz:köszönet azoknak is akik szerint a mindatnak nincs értelme, azok... (2012.09.15. 22:27) Veled Uram, de Nélküled!
  • andrei vampiroiu: "Veled Uram, de Nélküled! Nincs értelme? Ó, dehogynem! "Király vagyok,Uram, a Te akartodból...Min... (2012.09.15. 21:56) Veled Uram, de Nélküled!
  • windermere: Költői kérdés - sajnos ilyen sokan vannak, akik magukat kereszténynek nevezik, "a kegyesség látsza... (2010.03.25. 17:51) 52%
  • N-drew: Pedig bizony, hogy sok értelme van. Ha valaki végighallgatta a rockoperát, akkor emlékszik az "Oly... (2010.02.17. 18:28) Veled Uram, de Nélküled!
  • Johannesz: Ez milyen felmérés? (2010.02.02. 11:57) 52%
  • Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt): Látom,hogy kicsit tegnapelőtti a post...de az aktualitása semmit sem kopott! Ugyanúgy meg kell ha... (2010.01.02. 17:03) Milyen nyelven beszélünk?
  • Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt): Mindig elkeserítő,amikor a keresztet pajzsként,fegyverként,politikai kellékként használják. Vidám... (2010.01.02. 16:55) Deviánsok
  • fűrészpor: Nem sikerült megakadályozniuk a meleg felvonulást. (2009.12.15. 09:33) Deviánsok
  • Utolsó 20

2008.01.17. 00:58 Nádori Gergely

Egy gyermek

Az utóbbi napokban az internetes fórumokon és még az internetnek ebben a zugában itt nálunk is megszaporodtak a hozzászólások a Blaha Lujza téri késelő kisgyermekkel kapcsolatban.
Könnyen ülünk be az ítélet székébe megfeledkezve arról, hogy ezzel magunkra hívjuk az ítéletet, de nem erről szeretnék most beszélni.
Hanem arról, amit Jézus mond a gyermekekről:
És előhíván Jézus egy kis gyermeket, közéjök állítja vala azt,
És monda: Bizony mondom néktek, ha meg nem tértek és olyanok nem lesztek mint a kis gyermekek, semmiképen nem mentek be a mennyeknek országába.
Máté 18,2-3

Nem tudjuk, milyen gyerek volt, az, akit Jézus példaként a tanítványai elé állított. Az egyik, bármelyik. A gyermekek olyanok, mint a megtértek, mint azok, akik bemennek a mennyeknek országába.
Ez a gyermek is? Vagy ő már (ebből a szempontból) nem számít gyereknek? Ki tehet arról, hogy a gyerekkora 12 éves kora előtt véget ért? Ki tehet arról, hogy egyedül kell valahogy, akárhogy megélnie télen egy idegen országban az utcán? Ki tehet arról, hogy olyan helyzetekkel és felelősségekkel kell megbírkóznia, amiket mi leginkább csak Dickens, Zola és Móricz regényekből ismerünk? Mi a feladatunk és mi a felelősségünk ebben?
Úgy tűnik, hogy Krisztus most ezt a gyermeket állította közénk.
Legalább nézzünk rá.

3 komment

Címkék: roma szenvedés befogadás bűnbánat


A bejegyzés trackback címe:

https://szelidolajfa.blog.hu/api/trackback/id/tr33300349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Miklósi H. Koppány 2008.01.20. 13:06:06

Most olvastam Ordass Lajos imádságát és olyan érzés támadt bennem, mintha tegnap vagy tegnapelött írta volna ezt az imádságot:

Azért jött az Embernek Fia, hogy megkeresse és megtartsa, ami elveszett. Lukács 19,10

Uram!

A földi igazságszolgáltatás szorgalmasan keresi a bűnöst. Ha keresése eredményes, akkor kiszabja rá büntetését.
A bűnöst még nagyobb gonddal csak Te keresed. Egyenesen azért jöttél a földre. A menny igazságával keresed. S ha nyomorában megtalálod, akkor csodálatos szereteteddel átveszed bűnét magadra - halálra méltó bűnét is -, és ráadod a Te mennyei szent igazságodat.
Nem Zákeus esetében tetted ezt egyetlenegyszer, hanem mindenkivel, aki téged befogad magához.

Uram!
Olyan drága nekem ez a Te igéd. Új bizalmat kelt bennem, valahányszor bűneimmel viaskodom.
Kérlek ezért: óvj meg engem a kegyességnek attól a fölfuvalkodottságától, amellyel magamat a szentség fényében vélem látni és nem akarom tovább vállalni
igaz nevemet a bűnös nevét. Azért óvj meg ettől, mert ez a képmutatásom a lakat, mely elzárja előled szívem ajtaját. Te csak oda tudsz és oda akarsz betérni, ahol
valakinek a lelke bűnei közül hozzád kiált szabadításért.
Térj be hozzám, Jézusom!

ÁMEN

antenor 2008.04.10. 19:31:12

És az áldozatokra is rá néztek, vagy csak a haramiákra?
süti beállítások módosítása