HTML

Szelíd Olajfa

A befogadó Egyház Ige-központú, missziói, pártpolitika-fölötti; nem rekeszt ki, nem fordul el, hív. szelidolajfa@gmail.com A véleményeket, ötleteket, kérdéseket, gondolatokat ide várjuk.

Kommentek moderálása

A kirekesztő hangnemű kommenteket és a politikai szervezetek közleményeit nem tesszük közzé.

Utolsó kommentek

  • andrei vampiroiu: --------------- Egy szó mint száz:köszönet azoknak is akik szerint a mindatnak nincs értelme, azok... (2012.09.15. 22:27) Veled Uram, de Nélküled!
  • andrei vampiroiu: "Veled Uram, de Nélküled! Nincs értelme? Ó, dehogynem! "Király vagyok,Uram, a Te akartodból...Min... (2012.09.15. 21:56) Veled Uram, de Nélküled!
  • windermere: Költői kérdés - sajnos ilyen sokan vannak, akik magukat kereszténynek nevezik, "a kegyesség látsza... (2010.03.25. 17:51) 52%
  • N-drew: Pedig bizony, hogy sok értelme van. Ha valaki végighallgatta a rockoperát, akkor emlékszik az "Oly... (2010.02.17. 18:28) Veled Uram, de Nélküled!
  • Johannesz: Ez milyen felmérés? (2010.02.02. 11:57) 52%
  • Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt): Látom,hogy kicsit tegnapelőtti a post...de az aktualitása semmit sem kopott! Ugyanúgy meg kell ha... (2010.01.02. 17:03) Milyen nyelven beszélünk?
  • Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt): Mindig elkeserítő,amikor a keresztet pajzsként,fegyverként,politikai kellékként használják. Vidám... (2010.01.02. 16:55) Deviánsok
  • fűrészpor: Nem sikerült megakadályozniuk a meleg felvonulást. (2009.12.15. 09:33) Deviánsok
  • Utolsó 20

2008.06.01. 00:00 Nádori Gergely

Verések

Nagy a felháborodás akörül, hogy diákok vernek tanárokat. A legutóbbi hír:
Súlyos testi sértés miatt indult eljárás egy 16 éves bökönyi fiú ellen, aki ököllel úgy megütötte a tanárt, hogy a pedagógusnak eltört az orra.
A felzúdulás jogos. A teljes idézet viszont így hangzik:
Súlyos testi sértés miatt indult eljárás egy 16 éves bökönyi fiú ellen, aki ököllel úgy megütötte az öccsét pofonvágó tanárt, hogy a pedagógusnak eltört az orra
Miért nem hír, ha egy tanár üt meg egy diákot? Mit jelentenek Pál apostol szavai?
Ti gyermekek, szót fogadjatok a ti szüleiteknek mindenben; mert ez kedves az Úrnak.
Ti atyák, ne bosszantsátok a ti gyermekeiteket, hogy kétségbe ne essenek.

4 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://szelidolajfa.blog.hu/api/trackback/id/tr11497097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

K. Dávid 2008.06.01. 07:01:08

A cikkben a kékkel, kiemelt idézet: "az öccsét pofonvágó"fiatalt, a témát felvető szinte felmenti. Ön szerint jogos egy felnőttnek, bármiért is ,ráadásul egy nevelőnek az orrát betörni? Valószínűleg nagyon rosszul viselkedő öccsről volt szó,akivel nem tudott már mit kezdeni a tanár. Mert, ugye , sok családban nem nevelik a gyereket, és a tanárok kezéből is ki vannak véve a nevelő eszközök!Köszönhetően a neoliberális eszméknek... Régen a nádpálca, és a körmös jóravaló , tisztességes embert nevelt a gyerekből! Nem betörőt, útonállót, gyilkost, mint ahogy tapasztaljuk, nap mint nap, mostanság...Felháborító!

endi · http://endike.blog.hu 2008.06.01. 09:47:31

Dávid,
Én nem vagyok ellene a testi fenyítésnek, nem csak a szülő, de a tanár részéről is. Azonban az a kijelentés, hogy "régen a nádpálca, és a körmös jóravaló , tisztességes embert nevelt a gyerekből" igen erős túlzás...
Nekem is voltak olyan tanáraim, akik testi fenyítést alkalmaztak, de úgy, hogy az aztán senkinek se használt, ugyanis igazságtalan volt. Tehát önmagában a testi fenyítés nem jó vagy rossz.
De pl. apámtól is kaptam pár pofont, maximum kettőt, de azok igazságosak voltak, és már akkor tudtam, hogy igaza van és hogy megérdemeltem.

xterx 2008.06.05. 10:27:58

A jelenség, amire a sajtó ráröpült, a fiatalok agressziója. Eddig inkább a felnőttek verekedte és gyilkoltak, most már a gyerekek is, ez az, amit nem tudunk lenyelni. Nyilvánvaló, hogy a felnőttek tehetnek róla, hogy a fiatalok körében is elharapódzik a tőlük látott agresszió. Viszont az "erőszakos fiatalok" démonizálása pont arra jó, hogy nekünk ne kelljen a saját felelősségünkkel - felnőttként, szülőként, társadalomként - foglalkozni. Ennyiben jó problémafelvetés a bejegyzés, tovább kéne gondolni.

Malvina · http://www.komedias.blogspot.com 2008.06.12. 20:41:18

Én meg attól vagyok eléggé felháborodva, amikor azt halllom pedagógusoktól, hogy " elfogytak az eszközeink, nincsenek eszközeink!"
Hát , tisztelettel kérdem! Hová tűnhetett a tisztelt pedagógus urak és hölgyek személyisége? Mert senki nem gondolja komolyan, hogy puszta hang- és mozdulatsorokkat , betűképekkel nevelünk, tanítunk ! Nem kérem, a személyiségünkkel nevelünk és tanítunk! Tudom, nehéz mesterség, de akinek a személyisége alkalmatlan rá, annak semmi keresnivalója a gyerekek, a fiatalok között.
süti beállítások módosítása