HTML

Szelíd Olajfa

A befogadó Egyház Ige-központú, missziói, pártpolitika-fölötti; nem rekeszt ki, nem fordul el, hív. szelidolajfa@gmail.com A véleményeket, ötleteket, kérdéseket, gondolatokat ide várjuk.

Kommentek moderálása

A kirekesztő hangnemű kommenteket és a politikai szervezetek közleményeit nem tesszük közzé.

Utolsó kommentek

  • andrei vampiroiu: --------------- Egy szó mint száz:köszönet azoknak is akik szerint a mindatnak nincs értelme, azok... (2012.09.15. 22:27) Veled Uram, de Nélküled!
  • andrei vampiroiu: "Veled Uram, de Nélküled! Nincs értelme? Ó, dehogynem! "Király vagyok,Uram, a Te akartodból...Min... (2012.09.15. 21:56) Veled Uram, de Nélküled!
  • windermere: Költői kérdés - sajnos ilyen sokan vannak, akik magukat kereszténynek nevezik, "a kegyesség látsza... (2010.03.25. 17:51) 52%
  • N-drew: Pedig bizony, hogy sok értelme van. Ha valaki végighallgatta a rockoperát, akkor emlékszik az "Oly... (2010.02.17. 18:28) Veled Uram, de Nélküled!
  • Johannesz: Ez milyen felmérés? (2010.02.02. 11:57) 52%
  • Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt): Látom,hogy kicsit tegnapelőtti a post...de az aktualitása semmit sem kopott! Ugyanúgy meg kell ha... (2010.01.02. 17:03) Milyen nyelven beszélünk?
  • Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt): Mindig elkeserítő,amikor a keresztet pajzsként,fegyverként,politikai kellékként használják. Vidám... (2010.01.02. 16:55) Deviánsok
  • fűrészpor: Nem sikerült megakadályozniuk a meleg felvonulást. (2009.12.15. 09:33) Deviánsok
  • Utolsó 20

2008.09.30. 21:48 xterx

Színfolt

Azért, hogy a (magyar) tarkaságból ne hiányozzon a kereszténység színe, mi is becsatlakozunk.

Október 4. 15:30 Erzsébet tér


Tarka Magyar! - csendes verzió from tarkamagyar on Vimeo.

42 komment

Címkék: közösség felhívás befogadás maimagyar


A bejegyzés trackback címe:

https://szelidolajfa.blog.hu/api/trackback/id/tr13689806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

román patkány 2008.10.01. 09:43:30

Na és ott vagytok a képen? Melyik kicsoda?

xterx 2008.10.01. 10:29:42

Helló RP! Lásd az apróbetűs részt!

xterx 2008.10.01. 15:29:30

Megvan a megoldás, a videón sem szereplünk ( :

tommygun 2008.10.01. 21:11:11

Szerintem Jézus nem menne el.

K.D. 2008.10.01. 21:53:58

Nekem nem tetszik ez a kifejezés, hogy tarka magyar.Provokatív,a nemzeti érzésűekkel szemben...
Inkább a magyar, csupán...
És az Origón olvashattunk, néhány hete,a Bódi Guszti házaspárról, meg egy másik cikkben,fekete Pákóról,hogy:"a magyar híresség",
hát az utóbbi egészen biztosan nem az, hanem Magyarországon élő(valamelyik Afrikai ?országból származó) híresség...
Engem ez kifejezetten iritál...

tommygun 2008.10.02. 00:30:01

Pákóval nem az a baj, hogy nigériai, hanem hogy olyan amilyen. Ahhoz elmebajosnak kell lenni, hogy mondjuk egy Mohamed Aida vagy egy Janics Natasa teljesítményét ne értékeljük, mert nem színmagyar. Mondanék cigány ellenpéldát is, ha lenne. Pákó akkor is gáz lenne ha az őseit Árpád lovászáig vezetné vissza.
Különben is, ki a színmagyar?
Amúgy ezt a legújabb Geszti-féle cirkuszt egy nagy ökörségnek tartom, és bloggereink az ő végtelen naivitásukban beállnak azok szekerét tolni akik szerint a kereszténység a szemétdombra való, megkérdőjelezendő és kigúnyolandó dolog. Hiába beszélnek "civilszervezetekről", ez a balliberális szekértábor majálisa, semmi más. Különben is, arról hogy "tarka" nekem a marha jut az eszembe.

tommygun 2008.10.02. 00:31:01

Ja és az még hab a tortán hogy azzal teszik hogy a "kereszténység színét" képviseljék, mintha ők lennének a kereszténység letéteményesei :DDD

miklosihcsaba 2008.10.02. 10:37:14

A befogadó Egyház Ige-központú, missziói, pártpolitika-fölötti; nem rekeszt ki, nem fordul el, hív. A Tarka Magyar a befogadó egyház, amibe "mi is becsatlakozunk" és hitet is teszünk mellette és őérette, mitöbb bizalmunkat az alkotmány mitudomén hányadik paragrafusába helyezzük...:-)


1 parancsolat!

Hk:95. kérdés - Mi a bálványimádás?
Felelet: Az, ha az ember az egy, igaz Isten helyett, aki magát igéjében kijelentette, vagy még őrajta kívül is, mást képzel vagy tartogat magának, hogy abba bizalmát vesse.

xterx 2008.10.02. 11:42:01

Csaba, ez meglepett. A Tarka Magyarnak én annyi értelmét látom, hogy tényleg tarka lesz remélhetőleg - nagyon sokféle embernek kell eljönnie és békésen sétálnia együtt Pesten ahhoz, hogy megvalósuljon a cél, ami szerintem annyi, hogy befogadással legyünk egymás iránt. Ebben állampolgárként (lásd a videót) és keresztényként is simán el tudom képzelni magam. Mi az Olajfán az agresszió ellen sokat írtunk, sokféle érvet felhoztunk, reménységem szerint alapvetően igei érveket. Ezt tartom az elsődleges szolgálatunknak. A békés sokszínűségben viszont tényleg ott szeretném látni a kereszténységet. Miért? Nem azért, mert PC akarok lenni - erről lásd Nádori úr előző ütős bejegyzését. Hanem azért, mert ha én Istenről akarok beszélgetni az emberekkel, akkor előbb közösséget kell vállalnom velük, befogadó viszonyba kerülnöm velük. Ha a politika, konkrétan GyF el akarja orozni ezt az alkalmat, azt nagyon sajnálom.

miklosihcsaba 2008.10.02. 12:17:22

"ha én Istenről akarok beszélgetni az emberekkel, akkor előbb közösséget kell vállalnom velük, befogadó viszonyba kerülnöm velük."

Teri kedves, ez idáig nagyonis rendben van. Sőt. De ha én sétafikálni akarok, ez esetben az erőszakmentesség jegyébe, akkor hadd ne kelljen hitet tennem semmiféle alkotmányra s egyebekre. Sétafikáljak szabadon, csak úgy ne, mint Isten teremtménye. Aztán, amióta hallom, hogy politikusok is ágálni szándékoznak, s mostan mindenki kezd elhatárolódni mindenkitől, mitöbb ajánlásokat tesznek, hogy ki jöjjön/ne jöjjön a performenszre, no, Teri kedves, ettől kezdve komolytalanná vált az egész.

xterx 2008.10.02. 13:48:14

Én úgy látom, hogy aki komolytalanná válik az adott helyzetben, az nem a T. Magyar, hanem GyF.

miklosihcsaba 2008.10.02. 14:09:27

Az állam, a politikai pártok és a hírgyártók részéről látok erőszakot.

Mindegyebekben megfáradtakat, kizsigerelteket, lét problémákkal vesződőket, irányvesztetteket, mértékteleneket, értéktelen hivalkodókat, megélhetési bűnözővé tett nincsteleneket, kiszolgáltatottakat látok.

Valahogy úgy tudom elképzelni a mai magyar társadalmat, mint amikor belerúgunk egy hangyabolyba s a hangyák zavarodottságukban össze-vissza, szanaszét kezdnek futkorászni...

erőspista · http://helyzetvan.blog.hu 2008.10.02. 22:30:14

emberek, gyerekek és gyerekes emberek !

Most tényleg abba kell belekötni, hogy a "tarka" az sértő ??!

Akkor nekem meg hasonlóan derogál hirtelen, hogy valakik idegenszívű gyümölcsöt választanak jelképül, mondjuk az alma helyet.

Vagy itt az egyik szervező klipje:

www.youtube.com/watch?v=_D3IVWeWYUI

Igen, a rendőri erőszak is terítékre kerül. De kössünk bele, hogy mondjuk Charlie kockás ingében van vörös és a "legbrutálisabb", hogy Geszti is feltűnik. Mondjuk nélküle nem lett volna a klip se, benne a rendőri erőszakkal is, de ez nem számít. Valahol megírták, hogy ellenség és kész.

Ez a bálványimádós megközelítés meg megint hogy ? Ha az alkotmányt betartom, akkor azzal Jézust megtagadom ? Ráadásul pont egy olyan ponttal, ami feltűnően hasonlít a felebarátiság eszméjéhez ?

Meg Jézus nem ment volna el. Miért, Ő az erőszakot propagálta mindenütt ?

kisöreg · http://egipeloton.blog.hu 2008.10.03. 08:27:19

szerintem sem sértő a tarka. a felkiáltójel miatt nekem spec. a talpra magyar ugrana be először, ha már mindenképp párhuzamot akarnék találni, nem pedig a magyar tarka.
mindazonáltal tommygun szép szavaihoz ("Amúgy ezt a legújabb Geszti-féle cirkuszt egy nagy ökörségnek tartom, és bloggereink az ő végtelen naivitásukban beállnak azok szekerét tolni akik szerint a kereszténység a szemétdombra való, megkérdőjelezendő és kigúnyolandó dolog. Hiába beszélnek "civilszervezetekről", ez a balliberális szekértábor majálisa, semmi más.") annyit tennék, ha a "balliberális szekértábor" majálisozni akar így októberben, hát tegye, amennyiben elfogadom, hogy esetleg az a valódi céljuk, amiről beszélnek. másrészt a probléma az, hogy ilyesmi (feltéve, ha igaz, ami) mintha csak a "balliberális szekértábornak" jut eszébe.

miklosihcsaba 2008.10.03. 10:13:43

"Ha az alkotmányt betartom, akkor azzal Jézust megtagadom ?" - erősspista

Tudtommal a blog szerzői - "(Református) keresztények a befogadó Egyházért - hívő keresztyének, kiknek - feltételezem - elsődleges a 10 parancsolat. Az első emígyen szól: Én, az Úr, vagyok a te Istened, aki kihoztalak téged Egyiptomnak földéről, a szolgaság házából. Ne legyenek néked idegen isteneid én előttem! E parancsolat lényege: "Jahve, az örökkévaló, az önmagában létező, a nem teremtett Isten, aki maga a forrása és fenntartója mindennek. Egyedül Őt illeti meg a legnagyobb tisztelet és imádat. Ezért az embernek nem szabad érzelmeiben vagy szolgálataiban az első helyet valaki vagy valami másnak adnia, mert mindaz bálvány, ami az Isten iránti köteles szeretetünket csökkenti. Másik istent alkotunk magunknak, ha olyan szolgálatot végzünk, amely egyedül őt illetné meg."

Ergo: ha hitet tettem Istenre, Jézus a Krisztus nevében, akkor minden további hittevés fölösleges; ha csatlakoztam Jézushoz, akkor az azt jelenti, hogy életemből kizártam az erőszakot, a kirekesztést.

Hogy értsd: Jézus, a Krisztusban hívő esetében a sorrend az Úrral kezdődik, aztán jöhet az alkotmány.
Természetesen, mint ahogy már fennebb is írtam, szabad elmennem sétálni, de előtte tájékozódjak, nehogy pont kirekesztőkkel, erőszaktevőkkel sétafikáljak kart-karba öltve egy erőszak- és kirekesztésellenes összejövetelen.

erőspista · http://helyzetvan.blog.hu 2008.10.03. 10:58:37

akkor Kedves Csaba mégegyszer !

Ha BETARTOM az nem hittevést jelent. És ezt te is tudod, csak kötekszel.

Ilyen alapon menj át a piroson, mert neked a KRESZ nem Istened, tagadd meg az összes tv-i előírást, mert neked a magyar jogrend nem Istened. Igaz, hogy olyan is van, hogy ad meg a császárnak, ami neki jár, pontosan a földi szabályok szükségességére utalva, de tagadd meg azt is.

Ha meg már lehivazkoztad a konzervatóriumos cikket idézhetnéd, hogy pont arról ír, hogy itt az ideje, hogy tegyenek a civilek stb. És a kommenteknél, ha huba-nál befordulsz találsz mást is. Csak kicsit tovább kellene olvasni.

miklosihcsaba 2008.10.03. 11:09:13

"csak kötekszel."

:-)

Igen, igen.

(tkp. semmi bajom nincs ezzel a tarka magyarral, csupán mikor meghallottam, hogy GyF mindenkit előzni akar, akkor kissé "felháborodtam")

A helyzet az, hogy minél több CIVILkezdeményezést kell beindítani, hátha elejét lehetne venni az állandó párt-regnálásoknak.

tommygun 2008.10.03. 12:18:37

Szerintem nem kifejezetten bibliai szavakkal úgy lehetne a TM lényegét megfogalmazni, hogy adunk egy pofont a szarnak. A közelmúlt eseményei közül az egész országot felháborító erőszakos események elkövetői szinte kivétel nélkül cigányok voltak. Az ilyen magatartásra bátorító jogvédők és a civilizált együttélés elemi szabályait felrúgó cigány kultúra ellen kellene fellépni. Ez az égető probléma, és az ilyen rózsaszínű-multikulti-tolerancia majálisok mint a MT nemhogy nem oldják meg a problémát, hanem annak részévé válnak.

miklosihcsaba 2008.10.03. 12:46:21

Na, az elmúlt félórában vettem a fáradtságot s utánanéztem ennek a tarkamagyarnak...

tarkamagyar.blog.hu/

...tanulságos az "eddig csatlakoztak" listája...Teri, ti hol vagytok? :-)

miklosihcsaba 2008.10.03. 12:48:27

"adunk egy pofont a szarnak"..., illetve, ahogy más tájakon szokják mondani: keveredik a szar a fizikával...

xterx 2008.10.03. 13:31:16

Nem látszunk a listán. Nem baj, hisz úgysem vagyunk "civil szervezet".
Tommygn, egyszerűen nem igaz, amit írsz a "szinte kivétel nélkül cigány" elkövetőkről. Sokféle erőszak történt az elmúlt időkben az országban. Ami a szarnak adott pofont illeti: ha sokan sokfélék összegyűlnek szombaton, és nem engedik politikailag "ellopni" az eseményt, akkor az egy erős "civil" jelenlét lesz. Fontos, hogy ez valahogy megnyilvánuljon az országban. Ettől függetlenül, illetve emellett egy nagy munka hárul ránk, mármint keresztényekre, hogy az Istentől való, Istenben való békéről beszéljünk, hogy az egyházak hirdessék stb.

kisöreg · http://egipeloton.blog.hu 2008.10.03. 14:24:33

"A közelmúlt eseményei közül az egész országot felháborító erőszakos események elkövetői szinte kivétel nélkül cigányok voltak." -- ez konkrétan butaság, nem igaz, azt ugyan nem állítom, hogy direkt hazugság.
"Az ilyen magatartásra bátorító jogvédők és a civilizált együttélés elemi szabályait felrúgó cigány kultúra ellen kellene fellépni." -- úgy tűnik, mégiscsak van valami értelme ennek a majálisnak

tommygun 2008.10.03. 18:35:07

kisöreg, győzz meg az alábbi egyenlet megoldásával:

cigányok által elkövetett szándékos és erőszakos bűncselekmények magyar sértett rovására, a betöréses lopást és garázdaságot is beleértve: X

magyarok által elkövetett szándékos és erőszakos bűncselekmények cigány sértett rovására, a betöréses lopást és garázdaságot is beleértve: Y

Amennyiben Y >/= X, valóban ott a helyünk a tarkák közt.

kisöreg · http://egipeloton.blog.hu 2008.10.03. 19:10:28

a matek sohasem is volt az erősségem, de ez nem érdem.
látom, a cigányok által elkövetett bűncselekmények rendesen becsípődtek nálad, ezért vagyok értetlen. meg mintha nem vennél tudomást a magyarok által magyarok sérelmére elkövetett bűncselekményekről. de erről már korábban értekeztünk...
továbbá "Amennyiben Y >/= X, valóban ott a helyünk a tarkák közt" ellenére én nem leszek ott, mert nem vagyok nagybudapesti (és ezért nem tudok elég hálás lenni a sorsnak/Istennek/stb), másrészt csak idézni tudom a Mestert:"No man, said the Nolan, can be a lover of the true or the good unless he abhors the multitude..."

erőspista · http://helyzetvan.blog.hu 2008.10.03. 19:11:58

tommy, most (is) mellélőttél !

ez a rendezvény mindenfajta erőszak ellen szól, zehát nem különböztet meg X, meg Y típusút.

ja és az meg egy szellemi erőszak, ahogy te az egyik fajta erőszakot jobbnak láttatod, mint a másikat, attól függően, hogy ki követi el

a kollektív bűnösséget meg már százszor végigvettük, de úgy látszik bekattant:

ha benesi, akkor hülyeség
ha cigánybűnözés, akkor tapsolnivaló

úgyhogy logikailag is bukó van

tommygun 2008.10.03. 20:08:59

Én inkább az alapötletben látok bukót. Aki ugyanis mindenféle erőszak ellen szól, az semmiféle erőszak ellen nem szól. Lehet tarkáskodni ennek szellemében, csak éppen semmi értelme. Az meg, hogy a benesi dekrétumokat összemosod a cigánybűnözés elleni fellépés szükségességével, annyira fájóan buta kijelentés hogy ha nem haragszol, nem is foglalkozom vele.

erőspista · http://helyzetvan.blog.hu 2008.10.03. 20:18:33

mit mosok össze ? Múltkor te magad írtad, hogy az szemét rasszista megközelítés. A cigánybűnözés meg nem mi ? Azt nem ugyanúgy származási alapon határozzák meg ?
Ja, mert x =/= y, mármint neked. De akkor mégiscsak faji alapon különböztetsz.

bucimaci 2008.10.03. 21:08:09

Tom,

Aki minden felebarátját szereti, az tehát senkit sem szeret?
Akkor Krisztus nem szeretett senkit.

tommygun 2008.10.04. 01:06:25

Azt csak a nagyon ostoba emberekkel lehet elhitetni hogy a cigányokkal csak a bőrük színe/származásuk miatt van baja a többségi társadalomnak (már ahol még többségi). Lassan írom le, hogy megértsd: az olyan szubkultúra, amiben az erőszak és bűnözés erénynek számít, elfogadhatatlan és felszámolandó. Dehát neked úgy látszik mindenről csak ez a szánalmas rasszistázás jut az eszedbe...

tommygun 2008.10.04. 01:15:48

bucimaci, anélkül hogy Krisztus szeretetének mibenlétét taglalnánk, az fix hogy az általa közvetlenül ismert embereket valami egész furcsa módon szerette... tulajdonképpen volt valaha is egy jó szava a tanítványaihoz? Mert nekem most csak olyan versek ugranak be, amikor ledorongolja őket :) Sőt igazából csak Jánosról tudjuk, hogy őt szerette, érdekes hogy ez vajon miért van így kiemelve?
És igen, azt mondom hogy aki mindenkit szeret az igazából senkit sem szeret... az ilyen szeretet olyan mint a konfekciós öltöny: mindenkire rámegy, de igazából senkinek sem a mérete :)) És a mi szeretetünk olyan mint ez a ruha, muszáj valakit ismerni és elfogadni ahhoz hogy szeretni tudjuk, Jézus szeretete meg olyan mint az oxigén, egyformán kell mindenki tüdejébe, dehát mi emberek vagyunk és nem Isten. Ezért a szeretetünket sem lehet összehasonlítani... mi nem tudunk univerzálisak lenni, mert Istennel ellentétben be vagyunk zárva abba a kis világba amit megismerhetünk és aztán vagy elfogadunk vagy elutasítunk a saját értékeink szerint....

tommygun 2008.10.04. 12:18:46

Mikor kellett volna tüntetnetek?
"Például akkor, amikor az említett koalíció közpénzen kampányolt az - ahogy ők mondják - „hátéemek” kettős állampolgársága ellen. Úgy tűnik, a határon túliak nem elég tarkák, legalábbis a mostani aláírók közül kevesen ágáltak az ő - tényleges, állami szintű - kirekesztésük ellen. Vagy akkor is rugdalózni kezdhettek volna, amikor nem is olyan régen lovas rendőrök kardlapoztak egy másik elnyomott kisebbséget, a fideszes nagymamákat. Többségük akkor is hallgatott, s jó mélyeket lélegzett. Kellett a pár százezres vagy milliós állami támogatás, a megrendelések, a haveri kapcsolat a kuratóriumban, a jóindulatúan elbírált pályázat, a meghívás a fogadásokra, a kézfogás a miniszterrel."
reakcio.blog.hu/2008/10/04/ma_sem_megyunk_el

Hozzátenném még Szögi Lajos meglincselését és a rendszeres tanárveréseket is... akkor hol volt a sok kivonuló magyartarka?

erőspista · http://helyzetvan.blog.hu 2008.10.04. 20:01:05

tommy

egy kicsit objektívebb megközelítéssel ugyanúgy a reakciótól (mert ott sem mindenki pártpolitikai lózungokkal kell és fekszik):
reakcio.blog.hu/2008/10/01/gyurcsany_a_hivatlan_es_nemkivanatos_vendeg#more689974

K.D. 2008.10.05. 14:38:26

A tommygun gondolatmenetét követve hozzátenném:A "sok kivonúló tarka magyar"-akkor nem is igazán magyar-szívű...
Mert a magyar embereket meggyilkoló cigány bűnözők ellen kellett volna felvonulni...Ezzel szemben a Kolompár ,Horváth A.féle roma vezetőkkel karöltve vonultak...
Nem ők vannak veszélyben, hanem a többség, csak sajnos a Gyurcsány-féle felvonulások tömege a kisebbségekkel szemben nagyon toleráns, bármit megtehetnek,az őshonos magyarokkal szemben...
Pedig Hazánk neve Magyarország, és nem más!

kisöreg · http://egipeloton.blog.hu 2008.10.05. 14:59:24

őshonos? lám, mindig tanul az ember valamit

xterx 2008.10.05. 15:17:14

Kedves Dávid:
KIKÉREM MAGAMNAK, HOGY KÉTSÉGBE VOND AZT, HOGY MAGYAR VAGYOK-E.
Ki vagy te, hogy ilyesmiket méricskéljél?
Hogy én mi vagyok és ki vagyok, arról csak az Úr Iste hoz döntéseket.
Kérlek, ezen gondolkodjál el, és vegyél vissza ebből a nagyon rossz elé vivő lendületből.

xterx 2008.10.05. 15:18:05

Iste=Isten
elé=felé

K.D. 2008.10.05. 16:31:02

Sajnos,, nekem meg olyan érzésem van, hogy a "tarka magyarok "rekesztik ki a magyarokat...
és sokan gondoljuk így...

xterx 2008.10.05. 20:44:53

Szervusztok.
Összefoglalóan azt mondhatom, hogy nem bántam meg a részvételt TM-en, és nem bánom, hogy adtam ennek a történetnek egy esélyt.
Ugyanakkor ez az esély nem tudott megvalósulni.
Ennek sok oka van:
az egyik az, hogy a dolog átpolitizálódott GyF részvétele miatt, nyomán.
A másik, hogy a kirekesztés-kérdés, ami alapvetően nem politikai, hanem társadalmi és lelki kérdés, ugyancsak politikaivá vált Magyarországon, ami nagyon nagy baj, mert ellehetetleníti, hogy normálisan beszéljünk róla.
A harmadik mindebből következően az, hogy annyira széthullott a magyar társadalom, hogy az erőszakmentesség nem tud közös értékként megjelenni. Az erőszakmentesség pedig elvileg mindenféle erőszaktól való mentességre ki kívánna terjedni...
Ami a GyF-fel való "együttvonulást" illeti: annyira nem láttam őt a tömegben, hogy tudat alatt ráálltam arra, hogy végül nem jött el. Az erőszakmentes társadalmat annyira alapvető fontosságúnak tartom, hogy két rossz közül nekem az volt a kisebbik rossz, ha ezen a fölvonuláson mégis összefutok a jelenlegi miniszterelnökkel. Tehát: Nem érzem, hogy számít, hogy ott voltam, ott voltunk, mégis megpróbáltam, mint még azok a civil civilek, akik valóban politikai céloktól mentesen voltak jelen.
Igazából úgy mentem el, hogy több erőszakellenes/kirekesztésellenes felvonuláson én már nem szeretnék részt venni. És most is ezt érzem, nem azért, mert a dolog sikerült, hanem azért, mert a mai Magyarországon ez az út most nem járható. Erről egy egészen kiváló cikk olvasható a Judapesten, tessék ráklikkelni: www.judapest.org/legyunk-okosabbak/
Még egy számomra kedves reakciót találtam Csöncsönnél, ezt is nagyon ajánlom az érdeklődőknek: pontilyen.blog.hu/2008/10/04/ennel_tarkabb_a_vilag
Úgyhogy, és ez a tanulság, tovább kell keresni annak az útjait, hogy hogyan lehetne tényleg hiteles szavakkal beszélni arról, hogy békesség.

xterx 2008.10.05. 21:16:53

Utólag, látva pl. az MTI Gyurcsány-centrikus beszámolóját a TMagyarról, látom, hogy a sztori "el lett adva" a résztvevőkkel, velem együtt. De a problémák mégis nálunk maradtak, akik megéljük őket, akármilyen(!) erőszakról is legyen szó. Tanulság Nr. 2.: még inkább azon kell dolgozni, hogy politikamentesen tudjunk ezekről a dolgokról beszélni.

xterx 2008.10.05. 22:31:48

Még ezt is ajánlom, magától Navracsicstól: jobbklikk.hu/index.php?Cikk=416
Szerintem ebben igaza van.

miklosihcsaba 2008.10.06. 08:03:20

Míg vonulgattak a népek, addig ülve és fekve egyhuzamban kiolvastam Moldova György: Ha az Isten hátranézne...riportkönyvét. Nos, nagyon tudom ajánlani mindazoknak (és nemcsak) akik íróasztalok mellett ülve, utcákon sétafikálva okosabbnál okosabb lózungokkal igyekeznek a cigányság helyzetén bármit is, úgymond javítani...

"annyira széthullott a magyar társadalom, hogy az erőszakmentesség nem tud közös értékként megjelenni." - Teri

hadd tegyem hozzá: se. Az erőszakmentesség se.
süti beállítások módosítása